Logoet er en sammensætning af skoven, landsbyhuse, kirken og plovfuger. Logoet skal således få en til at tænke på de ting som karaktisere vores lille lokalsamfund. Kvinden bag logoet er Anita Østergaard Nielsen. Hun lavede det i januar 2004 i forbindelse med udarbejdelsen af " V. Hornum folderen", som blev husstandsomdelt til alle i V. Hornum Skoledistrikt både i 2004 og 2005.
På vegne af alle foreninger og erhvervsdrivende vil aktionsgruppen gerne byde dig og din familie velkommen til Vester Hornum området.
 
Hvis du ikke allerede er flyttet til området, håber vi, at du kunne tænke dig at gøre det.
Vi ved af erfaring, at der i løbet af den første tid melder sig en del spørgsmål. Her på hjemmesiden skulle du gerne kunne finde svar på nogle af spørgsmålene, man naturligt har som tilflytter. Bl.a. kan du læse om de mange foreninger, og måske har du selv lyst til at blev en del af foreningslivet. Der er altid brug for et par ekstra hænder. Som ny borger ser man med friske øjne på mange ting, og byen er positiv over for nye initiativer.
 
Vester Hornum ligger midt i Vesthimmerland i en skøn natur med kort afstand til større byer, hvilket gør byen attraktiv for mange, der har deres arbejdsplads i Vesthimmerland. Der er gode offentlige transportmuligheder til og fra Vester Hornum, uanset om du skal mod Løgstør, Aars, Hobro eller Aalborg.
 
I Vester Hornum bor der omkring 600 indbyggere og i oplandet knap 500. Vi kan tilbyde gode dagplejere, en velfungerende børnehave, samt skole til og med 9. klasse. Er du til sport, motion og friluftsliv, har vi gode tilbud til dig, idet vi bl.a. har idrætshal, stadion, lokal rideklub og FDF. Desuden har vi en dagligvareforretning (Min Købmand) med postbutik og apoteksudsalg, lokalt autoværksted og smede, samt et aktivitetshus kaldet Firkløveren og Flejsborghus med festlokaler.
 
Af årlige tilbagevendende begivenheder kan nævnes byfesten i maj måned i Vester Hornum. Sankt Hans bål, høstfest i Vester Hornum Hallen, fastelavnsfest i FDF-huset, spaghettigudstjenester m.m.

Inden for kort afstand finder du:
• Svømmehal, bibliotek og sygehus (Farsø, 8 km)
• Gymnasium og erhvervsskoler (Aars, 12 km)
• Golfbaner og bowlingcenter (Gatten, 8 km)
• Biograf (Løgstør, 18 km og Aars, 12 km)
• Limfjorden med Danmarks mest børnevenlige strand (Trend, 13 km)
• Vesterhavet (Kollerup Strand, 41 km)
• Vilsted Sø (Vilsted, 10 km)

Brug de lokale muligheder, så er du med til at bevare en levende og særdeles aktiv by.
 
Velkommen. Vi håber du får lyst til at blive i Vester Hornum i mange år.
Under oprydning på min pc'er faldt jeg over dette, som var med i den folder, som aktionsgruppen uddelte i forbindelse med Åbent By i 2010 - det er hyggeligt genlæsning og godt at få genopfrisket :-)

Hvorfor er det dejligt at bo her?

Pia og Søren
Vi er meget glade for at bo i Vester Hornum. De mange sportsmuligheder gør at der er noget for enhver smag. Vores by har gode dagplejere, en god børnehave og en god skole. Alle steder er der plads til at være den, man er. Byen er også et lille lokalsamfund, hvor man hjælper hinanden og går til hånde, hvor man nu kan. Vores by har også den årlige byfest med mange aktiviteter, den årlige julefrokost, derindimellem arrangerer vores dygtige borgerforening og klubber aktiviteter, som er godt besøgt. Så vi kunne bestemt ikke finde et bedre sted at bo....

Bodil
I 1971 blev Vester Hornum Mejeri nedlagt og sat til salg. Gustav købte det og lavede det om til autoværksted. Vi flyttede ind i december ’71 og har haft vort virke og børnene deres opvækst her i byen. Vi har stadig en købmand, der har et stort vareudbud af både mælk brød og kød - og så har vi SKOLEN, HALLEN, FDF, samt mange sportsaktiviteter, så vi har absolut ikke behov for at køre udenbys. Desuden er byen centralt beliggende med større veje ud af byen, så i tilfælde af megen sne bliver landevejene her ryddet, som de første. Og så må vi da IKKE glemme vores natur altid lige i nærheden - Chokoladebakkerne ikke at forglemme. Arbejdspladser er her også; smeden, snedker/tømre, vognmænd samt vore landmænd.

Tenna
Ja, hvorfor er her dejligt at bo... Som tilflytter for ca. 7 år siden, kan jeg fortælle, at vi blev taget rigtig godt imod. Alle har været venlige og imødekommende, og vi følte os straks velkommen i byen - i en stor by ville man ikke opdage, der kom nye :-) Da Katrine startede i skolen i Vester Hornum, dengang i 2. klasse, skete der hurtigt boglige forbedringer med hende, ligesom klassen og skolen bød hende flot velkommen. Syntes især selve skolen er fantastisk, da alle kender alle og derfor ingen mobning, og har nogen det svært, blive dette hurtigt opdaget. I byen er det dejligt, at der er indkøbs muligheder, ligesom der er et super godt foreningsliv, og ikke at forglemme vores hyggelige byfest.

Lone E.
Syntes det er dejligt at have naturen lige i baghaven. Dejligt med en købmand i byen, så man lige kan handle, nemt og bekvemt. Skønt at kommuneskolen ligger lige i nærheden. Hvis man går lidt uden for Vester Hornum, kan man få lærkesang og fuglefløjt til cykelturen. Skønt med en god kælkebakke i skoven. Dejligt med en legeplads til børnene, hvor man kan tage kaffen med, og nyde den i ro og mag.

Kristian A.
Fordi vi bor i et hyggeligt lokalsamfund, hvor vi passer på hinanden og der er gode muligheder for at dyrke idræt. Og så er her dejligt fredeligt og roligt.

Sten F.
Fordi vi passer på hinanden og hjælper hinanden i vores lille by, og så er der de tilbud man skal bruge købmand, idrætshal osv. Ja, der er mange ting der taler for at bo i VESTER HORNUM - se bare på de naboer vi har alle sammen.

Astrid K.
Vi kender næsten alle hinanden.

Else J.
En fantastisk natur og dejlige mennesker.

Charlotte S.
Godt sammenhold, fantastisk natur, mange aktivitetsmuligheder, gode og hjælpsomme naboer.

Søren G.
Alle de andre har så godt beskrevet, hvad vi har af gode tilbud, men vi kan ikke for ofte nævne vores gode dagligvarebutik, som har de ting, vi skal bruge i hverdagen. – Tænk, hvis vi skulle ud at køre hver gang vi manglede en liter mælk!

Vita T.
Det er skønt at bo i Vester Hornum. I vores by har vi skole, idrætshal og verdens bedste købmand. Her er gode muligheder for fritidsaktiviteter både natur, legeplads og et aktivt foreningsliv. Byens hjemmeside fortæller om alle mulighederne for at være en aktiv del af byen. Det bedste ved byen er, at her er man aldrig alene, hvis man ikke vil være det.

Carina L.
Lige midt i Vesthimmerland ligger den dejligste lille plet... Vi har det hele; en hyggelig lille børnehave, en skøn velfungerende skole, en idrætshal, der altid summer af aktivitet, og flere erhvervsdrivende der byder på lidt af hvert... Vi har bl.a. de berømte Chokoladebakker, som er flittigt besøgt både når den er snebelagt, men også om sommeren med en hyggelig lille madkurv. Vi har også Trend Å tæt på, hvor man, hvis man er heldig, kan redde aftensmaden...

Pia G.
Hvis man har lyst til at være en del af et lokalsamfund, hvor man har en betydning og muligheder for at være aktiv indenfor mange områder skal man vælge Vester Hornum. Min familie og jeg bor her, fordi vi elsker det nære og det faktum, at man ikke bare er en ukendt blandt mange. Vi kan lide at være en del af et fællesskab, hvor man selv og andre har en betydning. Hvor der bliver holdt øje med om man trives, og hvor folk tager ansvar for sig selv og dem de kender. En skole hvor man får lært både det faglige, men også i høj grad det sociale. Hvor mobning ikke er en del af hverdagen og hvor man trives. Et fritidsliv hvor der er rige muligheder indenfor mange områder, og hvor man selv kan gøre en aktiv indsats for at det skal blive endnu bedre. Et sammenhold om værdierne og fremtiden.
Anker Tønning