Vester Hornum.dk  - lige i af Vesthimmerland

   
 

- Skole / Børnepasning  

V. Hornum Skole - sidste nyt 

 

- Læs mere på Vester Hornum Skoles hjemmeside

 

 

 

Julestue på Vester Hornum Skole

Alle er velkomne til at kigge forbi

Vi ses fredag den 2. december kl. 18.30 - 21.30 


Aros

Hej - vi er 5.klasse, og vi har været på kunstmuseet ARoS i Århus.

Oplevelser i ARoS.

Det første vi så var udstillingen i kælderen. ”De 9 rum” er en samling af rum der giver dig følelsen af, at du er på vej til helvede.

Det første rum vi var i, var et rum med 3 skærme, der viste 3 forskelige historier. En var med en mand uden face >.< I det andet rum stod der et kæmpe akvarie med et mandehoved der havde form som et æg :3Det tredje rum var et rum hvor der var 3 gange. Den første gang førte til et lille rum, hvor der var spejle på loft, gulv, højre side og venstre side. Grunden til at der var spejle på alle de sider var, at det skulle få din krop til at tro, at rummet var uendeligt. Det fjerde rum var et rum, der var lavet som en almindelig stue i et normalt hus. Da vi var i rummet, var der et døgn på kun 8 minutter. De viste døgnet ved at rummet skifte lyssætning og lyde. Det femte rum var et rum der var HELT rødt, det lignede at der var et spejl, men det var det ikke, det var et helt åbent rum.

Skulpturen ”BOY” er en skulptur, som en GIGANTISK dreng der sidder som her på billedet :3 Boy er lavet af glasfiber og maling og hans hår består af tråde. Skaberen af Boy var den australske kunstner Ron Muecks (f. 1958). Skulpturen Boy er 4,5 meter høj og 500 kg tung og han blev lavet i 1999. Det tog kunstneren otte måneder at nå fra en ca. 40 cm høj model i ler til den nuværende 4,5 meter høje skulptur støbt i glasfiber. Boy er lavet i alle detaljer som fx hans hud og hans blodårer. 

Hvis I skal til ARoS, så husk at se Regnbuen. Det er en glascirkel, der er så stor at man kan gå inden i den. Vi havde en god tur til ARoS, og det kan anbefales. Vi havde det sjovt med alle de ting, der var at se. 


Trivselsdag med gøgl og rytmer (7. marts 2014)

Den første fredag i marts er skolernes Trivselsdag, en national mærkedag for trivsel og mod mobning. Derfor havde Vester Hornum skoles trivselsambassadører, med støtte fra sponsorer, ændret fredag den 7. marts, fra at være en almindelig skoledag til en Trivselsdag for alle elever og lærere.

Hele dagen, blev der gennem leg, sang, cirkus og latter fokuseret på trivsel og glæde på tværs af aldersgrupper og klassetrin.

Gøgl og glæde
0.– 6. klasse var hele dagen sammen med Søren Visby og Jørgen S. Mortensen, fra det flyvende kuffertcirkus. Dagen igennem blev der under store grin og dyb koncentration, øvet og samarbejdet om jonglering, smidighed og balance i alle afskygninger. Der var rift om stylter og minicykler til balanceøvelser og der blev lagt ihærdighed i akrobatikøvelserne til eftermiddagens forestilling for forældre og bedsteforældre. I akrobatikøvelserne opdagede eleverne, hvordan de var hinandens redskaber og hvordan den vigtigste regel er, at de passer særligt godt på hinanden.

Jacob, 3. klasse: ”Det har været den allerbedste skoledag… nogensinde!”

Melanie, 3.klasse: ” Akrobatik, det var bare så sjovt - og svært! De der djævlepinde var også sjove og så sagde Jørgen og Søren rigtig mange skøre ting! ”

Sang og entusiasme 
7.- 9. klasse arbejdede med sang, rytmer og musik-teambuilding, under kyndig vejledning fra musiker og komponist, Anders Hornshøj Laugesen, der bl.a. har været tilknyttet MGP og en inspirerende Tine Pejstrup, der arbejder med drama og teater. De to undervisere formåede fra første minut, at fange de ældste klassers opmærksomhed med deres begejstrede og entusiastiske indlevelse, som hurtigt smittede af på eleverne.

Chris, 8. klasse: ”Det bedste ved Trivselsdagen var, at vi skulle finde nogen at arbejde sammen med, som vi ikke kendte så godt eller talte så meget sammen med i hverdagen - det var virkelig sjovt og mega godt!”

Dagens øvelser og strabadser, blev sammensat til en times optræden, som eleverne præsenterede i eftermiddagens forestilling i Vester Hornum hallen, for det store fremmøde af forældre, bedsteforældre og andre interesserede.

Alle fire undervisere var rekrutteret via ”Børns møde med kunsten”.

Dagen blev en realitet grundet planlægning fra Vester Hornum skoles trivselsambassadører i samarbejde med støtte fra friske kagebagere og sponsorerne: Kvickly Aars, Min Købmand,Vester Hornum, Vester Hornum skoles støtteforening, Vester Hornum Borgerforening og Børns møde med kunsten.


Et helt nyt it-projekt har set dagens lys.

Vester Hornum skole er blevet stedet hvor en it-patrulje har set dagens lys. It-patruljen er resultatet af en længere proces, der tog sin begyndelse på et elevrådsmøde i efteråret. Der blev snakket om, at flere elever glemte hvordan forskellige programmer skulle bruges og det kunne være svært at finde ud af alt det man kan bruge computeren til, når den skal være et arbejdsredskab i hverdagen. Så faldt bemærkningen om, at man da bare kunne spørge nogle af de store elever til råds. Det satte skub i idéen og nu er it-patruljen en realitet. I fredags blev it-patruljen præsenteret på skolen og det blev ligeledes forklaret, hvad patruljen kan være behjælpelig med. Alle elever fik et præsentationsbrev med hjem, så forældrene også ved, hvad der kan fås hjælp til.

It-patruljen består af elever fra skolens ældste klasser. Eleverne har lavet vagtplan, så patruljen kan have åbent tre dage om ugen. Der bliver åbent i et frikvarter, så de yngre elever har mulighed for at besøge patruljen og få hjælp. De elever, der er i it-patruljen, er selv meget dygtige brugere af computeren og dens programmer, så de er i stand til at løse mange forskellige it-problemer. Det kunne fx være at få lavet en præsentation i et præsentationsprogram, at gemme en tekst eller billeder på USB, at få repeteret et matematikprogram, at lave små billed- eller lydfiler eller andre it-tekniske opgaver.

Fremover står it-patruljens medlemmer klar til at vejlede andre elever i brugen af computerprogrammer, der kan være en hjælp i skolehverdagen.


Hærværk mod biler på skolens parkeringsplads

Fredag d. 31. januar var der et arrangement på skolen samt i Firkløveren.
Jeg er efterfølgende blevet kontaktet af 2 personer, som holdt på parkeringspladsen, hvor deres biler har fået "piftet" 2 dæk (for- og bagdæk i førersiden på begge biler). Skaderne er først blevet opdaget om lørdagen, da dækkene kun langsomt har mistet luften.
De har begge været på værksted, og mekanikeren har konstateret, at det er en spids genstand, som var stukket i siden af dækkene og de kan desværre ikke repareres.
Bilerne var parkeret fra kl. 18.30-21.00

Hvis der skulle være nogen der har set eller hørt noget til ovenstående, bedes man henvende sig til skolens kontor eller på tlf. 98 66 96 00.   

Skriv for liv i Vester Hornum

De sidste 3 uger har vi i 7. og 8.klasse arbejdet med en kampagne fra Amnesty International, der hedder ”Skriv for liv”. Vi har gennemgået nogle forskellige sager fra Bahrain, Mexico, Rusland, Ethiopien osv., hvor mennesker har fået krænket deres menneskerettigheder. Vi har skrevet nogle solidaritetsbreve til de forskellige personer, som det er gået ud over fx Miriam López fra Mexico, som blev kidnappet, voldtaget og tortureret af nogle soldater, indtil hun underskrev en tilståelse om at være indblandet i narkohandel. Efter 7 måneder blev hun løsladt uden retssag, og hendes gerningsmænd er stadig ikke blevet straffet, til trods for at hun kan identificere og udpege dem.
Vi skrev brevene for at vise, at vi kender til deres sag, at vi støtter dem som ikke er blevet behandlet ligeværdigt og retfærdigt. Vi skrev også appelbreve til de ansvarlige i de forskellige lande, hvor vi appelerede til, at de sørgede for, at deres borgeres menneskerettigheder blev overholdt. Kampagnen har været kørt igennem flere år, og har tidligere haft den effekt, at mennesker har fået renset deres navn, er blevet løsladt mv. Vi håber det bedste.


Her i 7. klasse på Vester Hornum skole, deltager vi en novellekonkurrence. Konkurrence er lavet af Goda, som er en forkortelse for god alkohol kultur. Vores noveller skal alle have samme tema/indhold, som er ”unge og alkohol”, resten bestemmer vi så selv. Man må gerne sende som en anonym person. Konkurrencen slutter fredag den 20. december 2013, hvor alle noveller skal være sendt. Præmien er at første, anden og tredje pladsen bliver udgivet i en bog, som også udkommer på Engelsk, samt online. Så er der selvfølgelig også penge på spil, for 1. pladsen kan man vinde 3.000 kr., og 2. pladsen 2.000 kr. og 3. pladsen 1.000 kr.  Pengene går til klassen.  Selvom det tager lang tid at skrive en god novelle, er det alligevel sjovt at sætte sig ind i forfatter rollen, og det bliver spændende at se, om vi vinder.                                 

  


V. Hornum skole har her i efteråret haft 5. kl. elever med til skoleskydning. Først blev der øvet et par gange i Løgstør Sportsskytteklub, hvorefter den gældende skydning blev indberettet.

De 20 bedste hold i Nordjylland gik videre til en landsdelsfinale, og da V. Hornums hold var på en delt 2. plads ud af 183hold, var de sikre på at gå videre.

Den 16. november 2013 var der landsdelsfinale i Hobro, og det var en flok spændte elever der mødte op. 
V. Hornum fik en flot 3. plads, med 765 point ud af 800 mulige.

De fleste af eleverne blev så bidte af det, at de forsætter med at skyde i Løgstør Sportsskytteklub.  

På billedet ses Emma M. Langgaard, Mathias Frederiksen, Signe Nielsen og Thomas Christensen


Spil dansk dagen

På ”Spil dansk dagen” blev elever fra 0.-6. klasse samlet til en times fællessang, hvor danske sange af meget forskellig art, blev sunget. Det var en stor fornøjelse, at høre de mange elever synge så utrolig flot, og der er ingen tvivl om, at eleverne nød det. Eleverne på Vester Hornum er vant til at synge sammen hver dag til morgensang, hvor 0.-5. klasse mødes og synger en sang inden skoledagen begynder, og det er måske den daglige træning der betyder, at skolen har elever, der er rigtig gode til at synge.

.


Folkeskolereformen og web-etik på dagsorden

Torsdag den 31. okt. havde Vester Hornum Skole indkaldt forældre til elever i 0.-9. klasse til stort, fælles forældremøde. Programmet til mødet var folkeskolereformen samt WEB-etik, og 76 forældre havde tilmeldt sig. Da skolens ledelse syntes det var vigtigt, at alle kunne få mulighed for at komme med, var der også mulighed for at få børnene passet mens forældrene var til mødet, og det var der 29 børn der benyttede sig af.

Først gennemgik skoleleder Helle Bæk de vigtigste pointer i folkeskolereformen og forældrene spurgte interesseret ind til ændringerne. Da folkeskolereformen ikke er vedtaget endnu, kan der naturligvis blive justeringer, men forældrene fik en basisviden omkring de overordnede tanker og hvilke konsekvenser det vil have.

Derefter var det skolens 9 trivselsambassadører, der havde sat et andet vigtigt punkt på dagsorden, nemlig WEB-etik. Der var lavet aftale med SSP medarbejder Vehid Poskovic, som fortalte om vigtigheden af, at forældrene interesserer sig for deres børns færden på de sociale medier. Vehid havde flere eksempler på uheldige episoder med børn, som mobber hinanden over de sociale medier som facebook og twitter, og som kan drive børnene og deres forældre ud i store konflikter indbyrdes.

Det var en aften med god stemning og spørgelystne og interesserede forældre.

 Refleksveste til den mørke tid (okt.2013)

I takt med at vi går den mørke tid i møde, bliver det mere og mere farligt for de især de yngste elever, at komme sikkert i skole. Derfor var Vester Hornum Skoles elever i 0.-2. klasse også rigtig heldige, da de fik besøg af Ann og Danny Laustsen fra DL Auto i Vester Hornum. Anledningen var at DL Auto gerne ville sponsorere refleksveste til alle elever i 0.-2. klasse, så de bliver mere synlige i trafikken. Som en yderligere gevinst fik eleverne vestene leveret i hver deres lille rygsæk, hvori der foruden refleksvesten også var en badebold, en tegnebog samt nogle bolcher.


Vester Hornums 5.klasse vinder den lokale læsequiz

Onsdag den 2.oktober blev der afholdt lokaledyst i læsequiz for 5.klasser på Farsø Bibliotek. I tiden op til quizzen havde Vester Hornums 5.klasse læst bøger fra Nicole Boyle Rødtnes' forfatterskab. Der skulle nemlig dystes i bøgerne, Medaljonen 1 og 2, Chatsøstre og Skeletter i skabet 1 og 2 til læsequizzen. De udviste stor forståelse for bøgerne og kunne huske rigtig mange detaljer. Derudover blev de også testet i almen viden. Her havde de også svar på mange af spørgsmålene, så det endte med at Vester Hornums 5.klasse vandt den lokaledyst og skal til læsequiz-finale på Aalestrup Bibliotek onsdag den 23.oktober. Det bliver spændende 

 

Kidsvolleystævne i Strandby med vinderklasse fra Vester Hornum

Torsdag den 3.oktober blev det årlige kidsvolley-stævne for 5.-6.klasser afholdt i Strandby. Vester Hornum Skole blev repræsenteret af både 5. og 6.klasse.

Kidsvolley er inddelt i levels alt efter, hvor gammel man er. Stævnet for 5. og 6.klasse spilles på level 3. Her begynder kidsvolley mere og mere at ligne rigtig volleyball. 

Der blev kæmpet på alle baner, og efter et dejligt stævne blev 6.klasse kåret som dagens vinderklasse.

 

 

 

 


Alle tiders lege-dag på Vester Hornum Skole (sept. 2013)

Støtteforeningen for Vester Hornum Skole har igen gjort alle elever glade, og foræret dem legeting, som de kan bruge i frikvartererne. Støtteforeningen havde indkøbt læder-, plast-, skum- og tennisbolde, sjippetove, skolekridt og rundboldbat, så fredag havde eleverne de store smil fremme, da alle tingene blev overrakt. 

Støtteforeningen tjener penge ved at afholde julestue og deltage i skolens skolefest, samt ved medlemsskaber. Alle kan melde sig ind i Støtteforeningen; forældre, bedsteforældre, venner, lokale erhvervsdrivende og byens befolkning, og alle penge går ubeskåret til eleverne.


Skoleafslutninger med 8. og 9. klasse på Vester Hornum Skole.

Skoleåret er ved at rinde ud, og dermed holder de ældste elever naturligvis sidste skoledag. I år har det været en fantastisk oplevelse, at se de opfindsomme, ansvarsbevidste og sjove aktiviteter både 8. og 9. klasse har præsteret.

Da 9. klasse som de første skulle have sidste skoledag, startede de med at invitere skolens samlede personale til morgenmad kl. 6.30. Det havde selv lavet butterdejssnitter og bagt boller, som de serverede med pålæg, ost og marmelade. Personalet nød at få kaffen serveret af de festlig udklædte elever. Skolen til daglig er ”sko-fri” for eleverne, idet de skal tage deres fodtøj af ved indgangen, og det er derfor kun lærerne der har inde-sko på. Denne regel udfordrede 9. klasse denne dag ved at lave den klausul til de voksne, at de skulle udklædes men de ikke måtte have sko på!

I alle klasselokaler havde 9. klasses eleverne været inde og lave sjov og løjer – flyttet på møblerne osv. så resten af eleverne på skolen kunne mærke, at de havde sidste skoledag. Der blev naturligvis kastet med de obligatoriske karameller og alt forløb i en hyggelig og rar atmosfære mellem de yngste og ældste elever.

Til 8. klasses sidste skoledag havde 8. klasse traditionen tro arrangeret idrætsdag for 0.-3. kl. De havde lavet poster rundt omkring på skolens udearealer, hvor eleverne skulle lave forskellige fysiske aktiviteter, og 8. klasse hjalp til der hvor der var brug for det, samtidig med at de holdt styr på pointtællingen. Det var en stor fornøjelse at se, hvordan 8. klasse tog sig godt af de yngste elever – lige fra at puste på skrammer, hjælpe dem med at balancere og heppe og opmuntre de små til at yde deres allerbedste.

Der er ingen tvivl om, at den indsats der bliver gjort året igennem med aktiviteter på tværs af årgangene, virkelig beviser deres værd på disse afslutningsdage. Det er fantastisk, at se fortrolige og tillidsfulde små elever, som kender de ældste elever, og som har gensidig respekt for hinanden. - Se billederne

 


Invitation til indvielse 

Så er ombygningen af Vester Hornum Skole og LBO (tidligere børnehave Kernehuset) færdig, og derfor vil vi gerne invitere til 

indvielse d. 25. maj kl. 10 - 12

Program: 
Kl. 10.00   Taler og 2 elever, der klipper snoren for den officielle åbning
Kl. 10.15    Hele skolen er åben, og der serveres kaffe, rundstykker og kage
Kl. 10.30  Skolens kor og musikvalgholdet underholder
Kl. 11.00 Byens lokale kor ”2010” underholder

Vi glæder os til at se nuværende og tidligere elever, forældre,

ansatte, politikere, samarbejdspartnere samt lokalbefolkningen.

Med venlig hilsen

Vester Hornum Skole og LBO


Vester Hornum i teatret

Onsdag den 20.marts drog 0.-4.klasse til Aalborg teater, hvor vi skulle se Cykelmyggen Egon. Det var en dejlig tur og en fantastisk forestilling. Stykket er baseret på Flemming Quist Møllers berømte billedbog af samme navn. Den handler om Cykelmyggen Egon, som bliver drillet af de andre myg, fordi han er anderledes. Han bliver gode venner med Dansemyggen Dagmar. Man følger deres venskab med op- og nedture rundt i et univers fyldt med krible-krable-dyr. Det var Flemming Quist Møller, som fortalte historien, mens en gruppe cirkusartister spillede insekterne.
Både elever og lærere var imponerede over det flotte show.

 


En god gerning

Vester Hornum Skole har i den senere tid, summet af elever som har stået i kø for at gøre en god gerning. Lige siden Legofonden lovede at betale 25 kr. pr. gennemført gerning til Danmarksindsamling har 6., 3. og 2. klasse konkurreret om, hvem der samlede flest gode gerninger og dermed penge til formålet. De gode gerninger har varieret lige fra at bære skrald ud derhjemme, til at låne blyanten til en klassekammerat. 

Tirsdag den 5. februar kunne en gruppe elever så aflevere en kasse med formularer på Farsø Bibliotek. Bibliotekaren Pernille Haurum tog imod de 228 gode gerninger fra Vester Hornum skole og udstedte et diplom til skolen og hver klasse. Tanken var egentlig, at hvert barn skulle have et diplom for hver 10 gode gerninger, men med den mængde skolen kom med, blev det i stedet til klassediplomer. 

Det viste sig, at 2. klasse var suverænt den bedste med 150 afleverede formularer. Nu kommer diplomerne til at pryde klassernes vægge, men det bedste er, at eleverne fra Vester Hornum Skole dermed har bidrage med 5700 kr. til Danmarksindsamling. Det er godt gået.


”Fjollerup Marked” på Vester Hornum Skole

Fredag d. 25. jan. blev der afholdt skolefest på Vester Hornum Skole. Årets tema var ”Fjollerup Marked”, hvor alle 10 klasser havde lavet hver deres bod. 

Der var bar, hvor der kunne købes slush ice og popcorn i hyggelige omgivelser, og som det hører sig til på en bar, så blev der også raflet med terninger. 

En anden klasse solgte pizzasnegle og pølsehorn for at tjene lidt til deres kommende Bornholmertur. Ellers var der en bred vifte af konkurrencer og aktiviteter såsom karaoke, ansigtsmaling, massage, frisør, dåsekast, bordfodbold, traktortræk, fiskeda og diskotek. Derudover var et af aftens højdepunkter selvfølgelig dramaholdets forestilling ”Live fra Vester Hornum”. Eleverne på dramaholdet havde selv skrevet alle deres sketches og replikker og de gav en forrygende forestilling, så tilskuerne virkelig fik lattermusklerne rørt.

Skolens Støtteforening havde som sædvanlig lagt et kæmpestort stykke arbejde i aftenen og sørgede for kage, snitter, kaffe, vafler, slik, sodavand, pølser osv. til alle.

Alt i alt en super aften, hvor elever, forældre og lærere havde det sjovt og hyggeligt med hinanden. Se billederne 


Tombolagevinster til Skolens julestue fredag den 30. november. 

En ikke ubetydelig del af julestuen er tombolaen, og en vigtig del af tombolaen er de mange flotte gevinster, der plejer at være i den. De fleste gevinster bliver skænket af erhvervsdrivende i Vester Hornum og omegn, samt af forældrekredsen. Vi håber, at mange også i år vil betænke os med en ting til tombolaen - stor eller lille - købt eller hjemmelavet. Evt. gave til tombolaen bedes venligst afleveret på skolen senest fredag den 23. november - på forhånd mange tak. 

Med venlig hilsen Støtteforeningen


MIND THE GAP… med 9. Klasse fra Vester Hornum Skole i London

Please mind the gap between the train and the platform. Den sætning hørte vi rigtig mange gang når vi skulle af og på undergrundstoget.

Efter vi havde glædet os i lang tid, tog vi endelig af sted mod London, søndag d. 21. oktober. I løbet af de 4 dage vi var der, så vi blandt andet Wembley Stadium, hvor vi fik rundvisning af en tour guide, OL-Byen, Big Ben, London Eye, 10 Downing Street, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Greenwich, Madam Tussauds, St. Paul`s og musicalen, Shrek, som alt sammen var en stor oplevelse. Om aftenen var der en smuk belysning i byen, især da vi gik over Tower Bridge og en aftentur langs Themsen.
Vi boede på et Hostel ved navn Clink 78, som var et meget farverigt og ungdommeligt vandrehjem, hvor vi hyggede os om aftenen. Det lå tæt på undergrundsstationen King’s Cross St. Pancras, så vi kunne let komme rundt i hele London. Vi lærte hurtigt at finde rundt i undergrunden, selvom der godt kunne være trængsel i myldretiden.
I løbet af de 4 dage spiste vi både vietnamesisk, italiensk, selvfølgelig engelsk og amerikansk (McDonalds).
Det var en virkelig god, hyggelig og lærerig tur, og vi er klar til at tage af sted igen. [ se billederne ]

- 9. Klasse V. Hornum Skole 


Med skolen i biografen.

Det er titlen på et tilbud, som alle skoleklasser får og som 7. og 8. kl. fra Vester Hornum skole benyttede sig af i tirsdags.

De to klasser tog turen til Løgstør Bio for at se filmen "Drengen med cyklen". Det var en god film, der appellerede til mange følelser, idet filmen berører temaer som tillid og venskab, relationen mellem forældre og børn samt vold og tilgivelse.

Eleverne blev modtaget af biografens personale med stor imødekommenhed og godt humør, så selv om der var en del ventetid inden filmen begyndte, fik eleverne lov til at opholde i biografens foyer.

Efter biografturen blev der tid til at spise burger hos Tetzlaff inden turen igen gik hjem mod Vester Hornum gode oplevelser rigere.

Både film, biograf og burger kan på det varmeste anbefales til andre.


Skolernes Motionsdag

Fredag den 12. oktober 2012 var der den traditionelle Skolernes Motionsdag over hele landet. På Vester Hornum Skole blev dette selvfølgelig også markeret. Men i år var det valgt, at det skulle være på en anderledes måde end de forrige år.
Indskolingen, som er 0.-3.klasse, løb rundt nede i Chokoladebakkerne, som er et naturskønt område i byen. Der var masser af gode aktivitet - friske børn med røde kinder i det dejlige solskinsvejr.
Fra 4.-9.klasse kunne man i år vælge sig ind på en af følgende 4 aktiviteter: Mobil-løb, streetfodbold, volleyball og Vild med dans. På den måde blev eleverne blandet med elever fra mange klassetrin med samme interesse.
Som noget helt nyt blev elevernes mobiltelefoner inddraget i et orienteringsløb. Det foregik ved, at eleverne skulle scanne en QR-kode med deres telefon, som så kunne oversætte den til et spørgsmål om dansk kultur. Svaret på spørgsmålet skulle så sms's tilbage til skolens kontor, hvorefter man kunne bevæge sig videre til næste post. Hvert rigtige svar gav et bogstav, som til sidst kunne danne ordet "hamsterbur", hvis alle 10 poster var fundet. Den med det længste ord vandt løbet. Vinderen af mobil-løbet i år var Rune Thomsen fra 9.klasse, som både var hurtigst på distancen, og samtidig kunne danne kodeordet.
En anden aktivitet udendørs var en streetfodboldturnering. Her var der blandet 5 hold, som kæmpede om 1.pladsen. Der blev gået til den og kæmpet med positiv ånd og fairplay.
I hallen var der en volleyturnering med 4 blandede hold. Ligeledes var der her en god stemning i kampen om 1. pladsen.
Vinderne af de to turneringer, som i begge turneringer var hold 4, samt mobil-løbet blev udråbt til den store fælles afslutning for hele skolen i hallen. Her var der også et festligt indslag fra Vild-med-dans-holdet, som modigt stillede op med to koreografier, som de havde knoklet med at lære hele formiddagen. Dagen sluttede af med, at alle eleverne fik en forfriskning i form af af juice og frugt, som skolen havde sponsoreret.
Det var en fantastisk dag, og hele vejen rundt var stemningen i top. Der blev klappet, heppet og hujet på ALLE. Her kan man virkelig mærke, at den lille skole har et godt sammenhold, bakker op om samt viser stor respekt for hinanden.

 

 

 


Spændende Tegnedyst afholdt fredag på Vester Hornum Skole. Aalestrup skole på en delt 2. plads

Endelig kom dagen som eleverne i 4.-6.klasse havde ventet på med spænding. Siden juni, hvor invitationen var sendt ud til de 18 skoler i Vesthimmerlands Kommune, havde børnene trænet i at tegne, og nu skulle de se hvilken skole der var bedst. Rammen var sat fredag d. 5. oktober på Vester Hornum Skole i billedkunst-lokalet, arrangørerne var klar til at modtage tegneholdene fra Toppedalskolen, Aalestrup Skole og Vester Hornum Skole. Eleverne havde fået fri fra skole i dagens anledning, og forældre og lærer havde kørt dem til Vester Hornum. Tegnedyst 2012 havde dette år 4 tegne-kategorier, som skolerne stillede op i. Kategorierne var:                                       

Klassisk tegning: hvor eleverne blev præsenteret for en opstilling af en vase, en skål og et krus, som de kun med hjælp af en blyant skulle tegne og lægge skygge på.

Manga tegning: Japansk tegneserie-stil. Årets udfordring var, tegn en manga dreng.

Robotter og transportmidler: årets udfordring var tegn en firbenet robot på hjul.

Fritegning: tegn hvad du vil, fyld papiret ud.

Et firepersoners hold fra hver skole skulle repræsentere sin skole, og tegne i de fire kategorier, hvor den nøjagtige opgave først blev afsløret lige inden hver kategori blev sat igang på tid. Den skole, hvis hold samlet set fik flest point, vandt. Der var eksamins-agtig ro i lokalet medens der blev tegnet koncentreret, og man kunne tydeligt se der var øvet hjemmefra. Derfor blev det også nogle flotte tegninger der lå meget tæt, da dommerne skulle bedømme. Dommerne var billedkunstlærer Line Skadborg Hansen fra Vester Hornum Skole og Kunstmaler og pædagog Birgitte Boas Thomsen. 

Vindere af Tegnedyst 2012 blev en delt førsteplads til Vester Hornum Skoles hold 1 og Toppedal Skolens hold 2. På en flot 2. plads kom Aalestrup Skole og Vester Hornum Skoles hold 2.  Der var præmier sponsoreret af Rabøl Bøger og Papir fra Farsø, og Kvickly i Aars. Arrangørerne glæder sig over en vellykket dag, og er allerede i fuld gang med at overveje, hvordan Tegnedyst 2013 skal afholdes. Invitationer til næste tegnedyst sendes ud digitalt til alle kommunens skoler over Fællesnet til august, hvor man håber på flere skoler melder sig på banen. Billedkunst læreren Ina Holst Hansen fra Toppedal Skolen udtalte bagefter, at de derfra var klar til at komme igen næste år. For dem var det ikke et spørgsmål om at komme hjem med en præmie, men afgørende de fik en god oplevelse på det kreative område, som ellers spares væk på skolerne i disse år.

 

De 2 vinderhold fra Vester Hornum Skole og Aalestrup Skole.


7. kl.´s avisprojekt blev afsluttet med virksomhedsbesøg på Limfjordsmuseet

Klassens avisprojekt blev afsluttet med at søge informationer i virkelighedens verden.

Gennem de sidste uger har 7. kl. på Vester Hornum skole arbejdet med emnet ”aviser og formidling” og som afslutning på forløbet var klassen på besøg på Limfjordsmuseet i Løgstør. Hensigten med besøget var at få beskrevet museet som en virksomhed med mange forskellige arbejdsopgaver, aktiviteter og samarbejdspartnere. Eleverne havde på forhånd forberedt interviews og lavet plan for fotos, der skulle laves på stedet, hvorefter alle informationer blev samlet i artikler i en helt speciel projektavis.

Da 7. kl. ankom på museet blev eleverne mødt med stor imødekommenhed og velvilje fra de ansatte og frivillige, og eleverne fik indsamlet mange oplysninger. Der blev arbejdet seriøst og ihærdigt, så i løbet af eftermiddagen nåede de enkelte journalistgrupper at få skrevet og redigeret artikler og fotos til den avis, der skal blive resultatet af emnearbejdet.

Dagen sluttede med eftermiddagskaffebord sammen med forældrene.

 

 


Ca. 100 3. klasses elever fra Toppedalskolen, Ranum, Løgstør, Overlade og Vester Hornum Skole var torsdag d. 13. sep. samlet til rundboldstævne i Vester Hornum.

Eleverne blev inddelt på 10 hold, som alle var sat sammen af elever fra de forskellige skoler, hvilket gav rig mulighed for at lære nye kammerater at kende. Der blev skabt nye positive relationer på tværs af skolerne, hvilket var med til at bidrage til en god stemning hele dagen.

Der var masser af fysisk udfoldelse da eleverne gerne gav sig fuldt ud, og dagen blev afsluttet med at vinderholdet af turneringen blev udråbt. - Se billederne 


Så er et nyt skoleår godt i gang og heldigvis er der stor aktivitet hos eleverne. For at give eleverne på Vester Hornum Skole ekstra muligheder for at lege i frikvartererne, har skolens Støtteforening sponseret street læderfodbolde, skumbolde, tennisbolde, sjippetov mm. til klasserne. Det var noget, der faldt i god jord hos eleverne og gav ekstra sved på panden. Vi skulle hilse fra eleverne og sige MANGE TAK

 


Hyttetur med en fantastisk cirkus afslutning

Vester Hornum Skoles 3.klasse var på hyttetur torsdag den 24. maj og fredag den 25.maj 2012 i Hanebakkehytten i Skørping. Det var en fantastisk tur, hvor det gode vejr blev nydt med vandkamp, rundbold, vikingespil og sjov og leg. Om aftenen blev der bagt snobrød over bål.

Op til turen havde klassen arbejdet med at få en cirkusforestilling op og stå. De var den 30.april på cirkusmuseet i Rold, hvor de fik vist mange forskellige cirkustricks og afprøvet det. Efter den dag skulle vi hjem, planlægge vores egen forestilling. Vi skulle både finde ud af hvem, der skulle skulle lave hvilke numre, hvad cirkusset og artisterne skulle hedde, og der skulle laves billetter, programmer, plakater og invitationer.

Fredag kl. 16 var artisterne i Cirkus L.O.L - Liv Og Lyst så så småt ved at være klar til at gå i manegen. Fulde af forventning og nervøsitet gik forhænget fra og sprechtstallmeister Miss L.O.L. indtog manegen og bød velkommen. Derefter fulgte en sang og djævlestokkeshow med De seje djævle, jonglering med De seje S'er, trylleri og magi med Den magiske Madsdini og hans assistent, dragehaleshow med The Dragontails, diabloshow med De coole diabloer, tallerkenshow med De seje S'er, klovnenummer med De sjove Bazmbino Klovne, linedans med The JosieKats, akrobatik med hele holdet og så rundede hele forestillingen af med at artisterne sang Kim Larsens Om lidt. En fantastastisk afslutning på en skøn hyttetur - det kunne ikke have været bedre. De omkring 100 publikummer gav stående bifald, og efter forestillingen hyggede familie og venner til artisterne foran cirkusmuseet, mens artisterne igen blev til de børn, som forældrene havde sendt på hyttetur om torsdagen. - Se flere billeder


Syv elever fra Vester Hornum Skole drog tirsdag morgen sammen med deres forældre til DM i tegning på Horsens Kunstmuseum. Eleverne skulle dyst i tegnekonkurrencen mod Buskelund Skole og Brædstrup Skole om at blive Årets Tegne-Ninja-Skole. Der blev dystet i forskellige discipliner fx. arkitektur, klassisk tegning, tegn med cirkler og ovaler, tegn med tape, tegn på computer, flade spænding og tegn som du vil. 

Selvom eleverne fra Vester Hornum skole var rigtig dygtige fik de hård konkurrencen fra de to andre skole, som også havde deltaget tidligere år. Alle vendte glade hjem efter en oplevelsesrig dag og med en flot 3. plads. Du kan se flere billeder her

På billedet ses de syv elever Jeppe Nielsen-Man, Nicklas Hansen, Rikke Larsen, Emely Hansen, Josefine Severin, Lucca Møller og Sabina Thomsen 


Vester Hornum skoles overbygning bliver international! (Feb. 2012)

Når eleverne fra 6.-8.- klasse møder efter vinterferien, bliver det med spændende nyheder i forhold til muligheder for valgfag i det kommende skoleår for 7.-9. kl. Her bliver det som noget nyt nemlig muligt at vælge kinesisk, fransk og russisk, hvor landenes kultur og sprog kommer i fokus. Der skal arbejdes både praktisk og teoretisk, og eleverne kan bl.a. komme til at lære om landenes traditioner, mad, musik, historie og sprog.

Af andre nyheder er der foto-billedebehandling. Her skal der læres noget om kameraets funktioner, billedbehandling, perspektiv og komposition. Sport og bevægelse er et kendt valgfag på Vester Hornum skole, men der tilbydes nu yderligere mulighed for et valgfag, der hedder alternative boldspil, hvor det bliver andre boldspil end dem man normalt kender fra idrætstimerne, der er på programmet. Det kan f.eks. være baseball, cricket, amerikansk football, golf osv.

Som den sidste nyhed bliver der mulighed for at vælge et valgfag der hedder kunsthåndværk. Her kommer kreativiteten i højsædet, og det er muligt at lave tasker, smykker, dekorationer, egen kunst osv.

Så alt i alt bliver det et omfattende program kommende 7.-9. klasse får mulighed for at vælge imellem på Vester Hornum skole - ikke mindre end 15 forskellige valgfags-muligheder!


Fredag stod i skolefestens tegn på Vester Hornum skole.

Ca. 260 veloplagte og spændte elever og forældre mødet op til en fantastisk aften, som havde temaet "Gys og gru". Dramaholdet opførte skuespillet "Grevindens forbandelse", som både havde blodspisende vampyrer og genfærd med. Skuespillerne leverede en super flot indsats, hvor tilskuerne næsten sad og bed negle af bare spænding og rædsel.

Alle klasser havde lavet lavet grusomme og rædselsfremkaldende aktiviteter, hvor man bl.a. kunne mærke på grumme ting i følekasser, finde forsvundne børn, gå rundt i mørke labyrinter osv.

Mange elever havde klædt sig på efter temaet, så på gangene mødte man skeletter, spøgelser, vampyrer mm.
Skolens støtteforening havde sørget for et super traktement med snitter, nøddehorn og diverse drikkevarer, så der var noget for både store og små.

Klik her for at se billederne


Torsdag den 26. okt. var den officielle "Spil dansk dag" i Danmark. Den er blevet fejret på mange forskellige måder, og på Vester Hornum skole var den også på programmet. I 3. lektion blev skolens elever samlet til fællessang og optræden, hvor skolens kor gav et par numre, musik-valgholdet spillede og sang og desuden gave 6. klasse en smagsprøve på deres kunnen ud i sang og sammenspil.


Færdselsdag på Vester Hornum Skole

Som noget nyt på Vester Hornum Skole blev der tirsdag den 11. oktober afholdt en dag i færdselens navn. I den anledning stod den bl.a. på cyklistprøver på skolen.
2. og 3.klasse skulle deltage i mini-cyklistprøven, og i 6. klasse var det den store cyklistprøve. 5.klasse var også med på den store cykelrute for at øve sig til når de næste år skal være med i 6.klasses cyklistprøve.

Skolen havde besøg af to politibetjente, som startede dagen med at tjekke 2. og 3.klasses cykler og holde øje med, hvordan eleverne klarede banen, som var lavet i skolegården i dagens anledning. Eleverne klarede det flot alle sammen. Skolen ser frem til, at gentage trafikdagen næste år og lave det som et tilbagevendende arrangement hvert år, og håber derfor på, at få en permanent cykelbane optegnet i skolegården.

5. og 6. klasse klarede skærene flot ude på byens veje. Her blev deres cykler også lige tjekket efter, inden de blev sendt ud på ruten, hvor der stod kontrollanter på ruten for at tjekke, hvor godt de gjorde det.

På resten af skolen summede det også af liv. 7.-9.klasse havde besøg af en trafikinformatør, som fortalte om sit liv i kørestol efter en knallertulykke.
0. og 1. legede trafik, og 4.klasse arbejdede med forskellige opgaver om færdsel.
Det var en rigtig god og lærerig dag, som forhåbentlig har skærpet elevernes fokus på trafiksikkerhed og gjort dem mere trafiksikre. 


Hærværk på Vester Hornum skole

I tidsrummet mellem fredag d. 7. og mandag d. 10. oktober, har der desværre igen været hærværk på skolen.

En cykel som stod parkeret i cykelskuret har fået bremsekabler og gearkabler rykket af, kædeskærm brækket af og begge dæk er perforeret gentagne gange med søm.

På legepladsen ved Hulen (bag skolens bygning) har hærværksmændene sparket en rude ud i det nye legehus og ødelagt hængelåsen på det andet opbevaringsskur. Efter at have brækket denne lås op, har gerningsmændene flyttet mange kilo sand fra sandkassen og smidt det ind i skuret, så legetingene derinde var begravet.

Hærværket er naturligvis meldt til politiet, og skulle der være nogen der har set noget eller ved noget, så bedes man give politiet eller skolen besked. 


Pernille Vigsø Bagge besøgte Vester Hornum skoles 8. og 9. kl.

På Vester Hornum skole arbejder 8. og 9. kl. op til valget med valg og politik. I onsdags var vi så heldige at få besøg af en vaskeægte politiker.

Pernille Vigsø Bagge kunne i sit stramme program finde plads til at besøge klasserne. Det blev til et par gode timer med mange informationer om, hvordan et valg forberedes og foregår. Der blev også tid til små sjove historier fra Pernilles hverdag som politiker og fra arbejdet på Christiansborg.

Eleverne fik mulighed for at få svar på forskellige spørgsmål, der gav et større indblik i politiske sammenhænge ud fra praktiske eksempler.

Det var et frisk pust fra virkelighedens travle, og for nogle elever, måske også lidt kedelige politikerverden, at Pernille Vigsø Bagge gjorde den nærværende og vedkommende.


Der har været stor rejseaktivitet på Vester Hornum skole gennem hele dette forår.

3. klasse har været på hyttetur til Århus med overnatning. Der blev brugt en dag i Den Gamle By i Århus, hvor eleverne gennem skoletjenesten fik indblik i livet i gamle dage samt, hvordan børn legede. De var inde og se forskellige huse og fik lov til at smage på købmandens hjemmelavede bolcher. De havde en rigtig hyggelig tur.

Søndag d. 22. maj tog 8. klasse af sted på studietur til Berlin. De kørte med bus, hvilket betød, at de havde bussen til rådighed under hele opholdet. Derfor kunne de tage på tur til koncentrationslejren Sachsenhausen, der ligger ca. 35 km udenfor Berlin. Det var en interessant men også rørende og tankevækkende oplevelse at gå rundt i barakker, fængselsceller, krematorier og henrettelsespladser. Atmosfæren var så intens, at de næsten fornemmede fangerne.

De øvrige dage foregik i selve Berlin. De foretog nogle fællesture, det var bl.a. en lang vandretur ad Unter den Linden samt et besøg på Rittersport. Her var der både mulighed for at se, hvordan chokoladen blev lavet og mulighed for at købe chokolade til endda meget fordelagtige priser, så det benyttede de sig af, men der blev også lejlighed til ture i smågrupper, så de kunne gå efter steder, der havde individuel interesse. Nogle elever ville helst i KaDeWe og på Kurfürstendamm og opleve Berlins butiksliv, mens andre lagde vejen forbi en BMW-udstilling og Berlin ZOO.

D. 27. maj returnerede vi atter til skolen, mange gode oplevelser og venskaber rigere.

I år gik 9. klasses studierejse til London. Forventningsfulde elever fik en fantastisk oplevelse af storbyen. Studieturen bød på blot nogle af de talrige attraktioner som MadameTussauds, Sct. Pauls Cathedral, Science Museum, The Theatre, Camden Marked og shopping i Londons gader. Der hersker ingen tvivl om, at London turen har været en oplevelse for livet!

I uge 21 rejste 6. klasse til Bornholm i 5 dage. De boede på vandrehjem i Gudhjem, som er en smuk og hyggelig by. De klatrede, rapellede, var på Hammershus, så rundkirke, Helligdomsklipperne, vandrede, sejlede og mødtes med den venskabsklasse, som de har skrevet med i 2 år. Det var en dejlig tur, og vejret på Bornholm var meget bedre end hjemme i den uge, så de var rigtig heldige. 


 

Basix koncert i Vester Hornum.

Fredag den 18. marts 2011 var der koncert med a capella gruppen Basix i Vester Hornum Skoles festsal. Det var en meget glad og livsbekræftende koncert, som blev afholdt for et lille fremmødt publikum. Basix leverede en fremragende koncert bestående af egne sange og fortolkninger af kendte numre som: ABBA´s  Knowing me - knowing you, Stings Englishman in New York og Metallicas Nothing else  matters.

Der var en god kontakt med publikum, med hvem, der også blev flirtet en smule. Under fremføring af en tyrkisk sang, blev én fra publikum budt op til dans. Sidste nummer var en fortolkning af Princes´ Purple rain, som gik helt ind under huden på publikum.

Alt i alt en fantastisk oplevelse, som var arrangeret af skolens ledelse og Vester Hornum Skoles Støtteforening.


Vokalpop i verdensklasse på Vester Hornum skole.

Med hele 4 internationale CARA-awards i bagagen, bl.a. for “Bedste Europæiske Album” og “Bedste Julealbum”, placerer Basix sig som én af de absolutte sværvægtere indenfor vokalmusikken.

Basix

De 6 mænd synger sig direkte ind i hjertet på publikum med et imponerende, vellydende og varieret repertoire, hvor egne kompositioner går hånd i hånd med innovative udgaver af nogle af tidernes mest gedigne sange. Basix spænder vidt - fra funklende klare ballader og rørende sange til hårdtsparkende og medrivende pop- og R’n’B-numre. Med shows karakteriseret af stærke vokale præstationer, humor og nærvær, har fyrene overvældet deres publikum i hele verden ved et utal af koncerter på spillesteder og festivals, i kulturhuse, teatre, kirker og skoler, på konferencer, ved private arrangementer m.m.

Basix’ professionelle karriere tog for alvor fart i 2001, da de med en flot samlet 2. plads og fagjuryens topkarakter imponerede alle med deres iørefaldende og nyskabende bud på en vindersang, »I Australien« i Det Danske Melodi Grand Prix. Siden er det blevet til en lang række optrædener på TV og i radio, bl.a. i DR’s »Det store juleshow«, hvor gruppen har sunget sammen med navne som Gavin DeGraw, Mick Hucknall, Sissel Kjyrkebø, Sanne Salomonsen, Søs Fenger, Lars H.U.G, Bent Fabricius Bjerre og Beth Hart.

I 2001 udgav Basix deres debutalbum »The grass« og for første gang i danmarkshistorien har et vokal-album solgt platin (over 30.000). Siden er det blevet til flere succesfulde udgivelser, »Embodiment« (2003), »Christmastime« (2005), »Star People« (2007) og senest »Diversity« (2009).

Det er en stor glæde for Vester Hornum skole at få besøg af bandet fredag d. 18. marts først til at give en skolekoncert for skolens elever og om aftenen give en åben koncert kl. 19.30. Billetter kan købes for 150 kr. pr. stk. enten ved henvendelse på Vester Hornum skole eller ved Spar købmanden i Vester Hornum.


Vester Hornum skoles elever løb for Afrika.

I forbindelse med Danmarks Indsamlingen ”Det nye Afrika” har Vester Hornum skole deltaget i kampagnen ”Gå langt for at hjælpe”. I 2 timer gik og løb eleverne på en fastlagt rute i byen, hvilket blev til 1042 tilbagelagte kilometer, hvilket er 7,04 km i gennemsnit pr. elev! Legofonden støtter kampagnen med at give 1 kr. for hver kilometer eleverne bidrager med, så når det store indsamlingsshow løber hen over fjernsynsskærmen lørdag d. 29. januar på DR1, så har Vester Hornum skoles elever bidraget med 1042 kr.


22. aug. 2010
Se billederne fra jubilæumsfesten under fotoalbum samt på skolens hjemmeside www.vh-skole.dk


Vester Hornum skole fejrer 50 års jubilæum.

Den 1. august 2010 var det 50 år siden Vester Hornum skole åbnede dørene for første gang. Det fejres og festliggøres i uge 33.

Fredag d. 20. aug. fejres den runde dag sammen med de nuværende elever. Den almindelige undervisning er aflyst og erstattet af andre aktiviteter. Tidligere lærer Johannes Madsen kommer og fortæller eleverne om skolens historie, og der bliver underholdning af ”Det flyvende kuffertcirkus”. Som afslutning skal eleverne have kagemand og kakao.

Lørdag er der lagt op til den helt store fest. Fra kl. 15.00 er der åbent hus på skolen, hvor alle interesserede kan komme og kigge, og der vil også være overrækkelse af den gave, som hele byen har samlet ind til.

Tidligere elever og ansatte har haft mulighed for at tilmelde sig den store fest, som foregår i Vester Hornum Hallen om aftenen, og det er der ca. 530 der har benyttet sig af. Der vil efter spisning blive spillet op til dans og der er ingen tvivl om at snakken vil komme til at gå om ”gamle dage”.


Ophold, fest og hærværk i skolens cykelskur.

Efter en dejlig sommerferie var det desværre et sørgeligt syn, der mødte skolens medarbejdere i skolen cykelskur. Der er sat et bord-bænkesæt ind i skuret (det er uvist, hvor det kommer fra - er det måske fra Firkløveren?) og der står mange tomme flasker og dåser, smadret glas, affald, peanutsskaller, cigaretskodder, cigaretpakker osv. Desuden er den del af asfaltbelægningen blevet ødelagt.

Da skolen åbner officielt mandag d. 9. august, vil skolen meget gerne have at vide, hvis der er nogen der har kendskab til, hvem det kan være der har benyttet cykelskuret, så de pågældende kan blive draget til ansvar og kan blive sat til at rydde op. Hvis der skulle være nogen, der får dårlig samvittighed, når de læser dette, så bør de komme og rydde op hurtigst muligt. 


I 1960 blev Vester Hornum skole bygget. Det er nu 50 år siden, og det skal fejres!
Derfor vil vi gerne invitere alle tidligere elever, lærere, skolebestyrelsesmedlemmer til jubilæumsfest lørdag den 21. august 2010 kl. 18 i Vester Hornum Hallen.
Der bliver rig lejlighed til at møde gamle klasse-kammerater og lærere og få en snak om ”gamle dage”.
Vi håber, at der kommer mange , som vil være med til at gøre jubilæumsdagen festlig og mindeværdig. Der serveres en lækker festbuffet. Der kan købes drikkevarer til fornuftige priser. Efter middagen er der mulighed for at få en ”sving om” til levende musik ved GULDDRENGENE.
Pris for hele arrangementet som forventes at slutte kl. 01.00 er 300 kr.

Tilmelding sker ved indbetaling senest fredag den 28. maj. Så snart vi har registreret din betaling på regnr. 9174 kontonr.: 0001012487 er du tilmeldt. 
Betaling via hjemmebank eller bankoverførsel.
Husk at påføre navn og 7. kl. afgangsår (7-61 … 7-08) på meddelelse til modtager.
Husk at medbringe kvittering for betaling da denne fungerer som indgangsbillet til jubilæumsfesten.

Vil du se din gamle skole, så er der åbent hus på denne fra kl. 15.00-18. 00.
Læs meget mere om jubilæumsfesten på www.vh-skole.dk

Med venlig hilsen Vester Hornum skoles 50 år jubilæums udvalg


KRYBBESPIL PÅ VESTER HORNUM SKOLE

 I 4-5 uger har 1.   klasse på Vester Hornum Skole i dansk-, kristendom- og musiktimerne arbejdet på at få et krybbespil stablet på benene. De har knoklet med at få lært deres replikker og arbejdet med deres roller. Det udmundede i et brag af en forestilling for forældre, søskende og bedsteforældre tirsdag den 8.december, hvor  der var samlet 80 mennesker til æbleskiver, sodavand og gløgg i lange baner. Her fik de vist, hvordan Maria og Josef kom til Betlehem og der så ikke var plads for natten andre steder end i herbergets stald, hvor Maria fødte Jesus. Mens Maria og Josef var i stalden, sad hyrderne ude og vogtede deres får og fik pludselig øje på en meget klar og lysende stjerne i samme øjeblik som ærkeenglen Gabriel kommer til dem. Samtidig lagde Kong Herodes skumle planer om at dræbe jesus-barnet, da han var bange for. at Jesus ville tage hans magt. Derfor sendte han de tre vise mænd afsted for at finde barnet, men de fandt ud af undervejs at han slet ikke ville tilbede barmet, så de drog ikke hjem til Herodes igen. Derimod flygtede Maria og Josef til Egypten indtil Kong Herodes var død for, at Jesus ikke ville blive dræbt.
Det var skønt med så stor en opbakning fra elevernes familier og indlevelse i stykket af eleverne. Dagen efter blev stykket vist for alle skolens elever og lærere, som er imponeret over den måde, som eleverne har kunnet leve sig ind i deres roller på. Med sådan en succes vil et lignende arrangement sikkert blive gentaget :)

 


En sang for Vester Hornum Skole.

Mel: Nu falmer skoven (trist) om land.

Hvis skolen den må lukke ned
går hele byen rabundus
og købmanden han må lukke med
politiker er fordum mus

Vi håber de ved hvad de nu gør
når de på magtens tinder
bestemmer over vind og vejr
og folks for godt befinde

Og derfor vi har en lille bøn
bevar dog vores skole
det er en nerve i sig selv
på det i godt kan stole.

Forfatter: Ulrik Simoni V. Hornum.


25 års jubilæum ved Vester Hornum skole

Inger Jensen blev mandag d. 10. august fejret for 25 års tro rengøringstjeneste på Vester Hornum skole.

I talerne blev det bl.a. fremhævet, at Inger altid er smilende og glad når hun møder på skolen og det er egenskaber hele skolens personale og elever sætter stor pris på. Serviceleder Find Kristensen havde været ved at omregne de mange års "moppeaarbejde" og kommet frem til 3.370.000 m2, hvilket ca. svarer til 460 fodboldbaner! Inger blev ved receptionen påskønnet med blomster, købmandskurv, gaver og penge.


Nye låse på skolen (07. aug. 2009)

Som tidligere omtalt bl.a. på Lokalt indblik har der været indbrud på skolen, hvor der bl.a. blev stjålet en hovednøgle. Torsdag blev alle låse på skolen udskiftet, så den eller de tyve der har stjålet nøglen ikke længere har adgang til skolen. Ved indbruddet blev der også stjålet et digitalkamera, en bærbar computer og en Nintendo Wii med spil.


Gratis forestilling – åben for alle

I foråret havde skolen et godt samarbejde med kunstneren Kirsten Gitz-Johansen, hvor alle elever og lærere fremstillede flotte, kreative masker.
Da Kirsten Gitz-Johansen også arbejder med teatertruppen ”Dunkelfolket” har nogle af skolens lærere fået den gode idé, at få en forestilling af ”Dunkelfolket” til Vester Hornum, hvilket nu er lykkedes.
Derfor kan skolen nu invitere alle, både voksne og børn, til snig-premiere på ”Dunkelfolkets” kommende 20 års jubilæumsforestilling der hedder ”RØVERBRYLLUP”.
Det sker : TORSDAG D. 4. JUNI kl. 20.00 - ca. 20.30 på skolens ude-areal.  HUSK ET TÆPPE AT SIDDE PÅ OG LUNT TØJ AFHÆNGIGT AF VEJRET. Hvis der bliver meget dårligt vejr, kommer forestillingen til at foregå inde i hallen

Med venlig hilsen Vester Hornum skole


En uge i maskernes tegn 

I ugen op til vinterferien (uge 7, 2009), har elever og lærere på Vester Hornum skole arbejdet med masker. Kunstneren Kirsten Gitz-Johansen har været primusmotor på projektet og hun skød ugen i gang om mandagen, hvor hun meget levende fortalte om maskernes oprindelse og betydning rundt omkring i verden.

Derefter var eleverne delt ind i hold på tværs af klasserne fra børnehaveklassen og til og med 8. klasse.

Først lavede alle en maske af ler, som blev brugt til at lave en papmache-maske ovenpå. Efter tørring blev maskerne malet i flotte farver og kulminationen på ugen blev et flot optog ned gennem Hovedgaden i Vester Hornum, hvor eleverne viste deres fine masker. Der var heldigvis rigtig mange mennesker i byen, der havde taget opstilling på fortovet, og som kunne se eleverne med deres flotte resultater.

Kontakt webmaster

 © COPYRIGHT 2012 ALL RIGHTS RESERVED VESTERHORNUM.DK