Vester Hornum.dk  - lige i af Vesthimmerland

   
 

- Mellem os 

Tidligere afstemninger  

Pt. er der ingen aktuel afstemning, men du må gerne komme med et forslag... 


Sparekassens T-shirt 

Så har vi haft en afstemning om, hvem der sover i Sparekassen Farsø T-shirt.  
Ideen til afstemningen opstod til byfesten, hvor jeg vandt en T-shirt i tombolaen str. XL. Mange jeg mødte på min vej lykønskede mig med min nye "nat T-shirt". Hold da op.... sover alle i Sparekassen Farsø T-shirt?? tænkte jeg. En afstemning her på hjemmesiden viste dog, at det ikke var tilfælde. 57 afgav deres stemme og heraf angav kun 11, at de selvfølgelig sov i Sparekassen Farsø T-shirt. Otte gjorde det engang imellem, mens 38 slet ikke sov i Sparekassen Farsø T-shirt ....
Vi ved nu, at 67% af hjemmesidens læsere aldrig sover i Sparekassen Farsø T-shirt.... Så tænker man, hvad sover de så i ...... Spar Nord, Nørresundby Bank eller.....?


Nytårsforsætter

Nu ved jeg ikke, hvordan I har det med nytårsforsætter, men for mit vedkommende har det været noget med, at jeg i sidste øjeblik inden Rådhusklokkerne ringer nytåret ind, har grebet et eller andet mere eller mindre latterligt ”emne”, som skulle være mit nytårsforsæt… Og som deraf selvfølgelig har været dømt til at mislykkes. I år er det helt anderledes. Jeg har ingen nytårsforsætter. Ikke fordi der ikke er ”emner” nok at tage af, men jeg gør det, når motivationen er der 100% – uanset om kalenderblokken viser den 31. december eller 4. april. 

Hvis du har et nytårsforsæt, kan du på nettet finde mange gode råd til, hvordan du bedst får det til at lykkes. Bl.a. er det er vigtig kun at have ét forsæt, at have den indre motivation, få dit forsæt skrevet ned, vælg et positivt og realistisk nytårsforsæt og start med det samme – ikke noget med at vente til på mandag. 

Uanset om du laver nytårsforsætter eller ej, håber jeg, at 2009 må blive et godt år for alle i Vester Hornum og Omegn. Godt nytår! 

Afstemningen om nytårsforsæt er slut. Et flertal på 35,30% af de afgivne stemmer har ingen nytårsforsæt. Tæt efterfulgt er et ønske om vægttab med 32,35% og 23,53% vil gerne dyrke mere motion i 2009. 5,88% havde andre nytårsforsæt,  det er nok noget med oprydning i syrum osv. :-) - mens der kun var 2,94%, som havde rygestop som nytårsforsæt...


Juleaften er forbundet med en masse traditioner

En af dem er for 23% af Vester Hornum borgerne at gå til julegudstjeneste, og ligeså mange ville gerne, såfremt tiden tillader det, mens 54 % svarede nej til, at de gik i kirke den 24. december.

Når det glæder julemaden, så var der i går 135 hjem som både havde and og flæskesteg på bordet, i 38 hjem stod menuen "kun" på and og to steder var det flæskesteg man hyggede sig med. I 14 hjem spiste man noget helt andet. 


Julekort 

Alle elsker at få julekort i sin postkasse. 
Trods moderne tider med e-mail, Facebook osv. så viser afstemningen, at der stadig er mange, der holder fast i den gamle tradition fra 1870 med at sende julekort med posten.

Af cirka 300 husstande i Vester Hornum bliver der slet ikke sendt julekort fra hver 6. hjem. I 75 hjem bliver der sendt et par stykker, i 102 hjem skrives der omkring 15 julekort, hos 27 skrives der omkring 25 julekort og i 39 hjem skrives der over 30 julekort.  Samlet set bliver det til cirka 3.945 julekort. Og husk sidste frist for at sende julekort er fredag den 19. december. 
- Og til de der ikke når at skrive julekort... Drop den dårlige samvittighed, hvis du har det. Du har sikkert gjort noget andet, som var mere vigtig for dig! 


Hvem køber julegaverne? 

I sidste uge fandt vi jo ud af, at vi i Vester Hornum brugte knap 1,2 mill. på julegaver!  
Og i denne uge fik vi så - ikke overraskende - bekræftet, at det er mor/konen i 60% af hjemmene, der står for indkøb af disse gaver. I 37% af tilfældene får hun "lokket" far/manden med ud at købe gaver. 
Og i 6 hjem kommer nisserne  med gaverne!! - Det lyder bare hyggeligt og afstressende :-)
Umiddelbart kommer jeg til at tænke på reklamen "Gør det du er bedst til - det gør vi"!! Måske er det derfor vi får overladt ansvaret for julegaverne, fordi vi er bedst til det..... Piger - vi har 712.620 kr. til disposition i december måned -  Ta'r vi syd på næste år ? :-)  


Julen vare længe, koster mange penge....

Den lille undersøgelse på hjemmesiden viser, at sætningen ikke er taget helt ud af den blå luft…

40 deltog i afstemningen.  Regner man det om til de cirka 300 husstande, der er i Vester Hornum viser det: 
- at 24 husstande bruger op til 1.000 kr. på julegaver,
- i 54 hjem koster årets julegaver max. 2.500 kr.,
- mens der i 156 bliver brugt helt op til 5.000 kr. på julegaver,
- og i 66 hjem er der et julegaveforbrug på over 5.000 kr. 

Nu kommer det uhyggelige så… Hvis man tager gennemsnitstallene for de mulige grupper og ganger med antal af husstande, så bliver der i Vester Hornum købt julegaver for: 1.187.700 kr. !! 
Tankevækkende ikk'? 


Skal du til julefrokost i år...  

72% deltager med glæde i en eller flere julefrokoster, mens 20% deltager,  fordi det nu forventes af dem.
4% havde slet ikke lyst til at deltage i årets julehalløjer, så de takkede pænt nej og for 4% var julefrokosten sparet helt væk i år. Vi kan derfor konkludere, at de fleste heldigvis synes om de traditionsrige og hyggelige julefrokoster. Og man bestemmer jo også selv hvor vildt og hvor sent det skal blive... Husk det!!


Jeg synes julearrangementer m.m. starter tidligere og tidligere hvert år. 
Hvad mener du ??

35 deltog i afstemningen og heraf syntes 24, at julearrangementer først burde starte omkring 1. søndag i advent, 4 personer kan bare ikke få nok af julen, 2 mente, at det er uden betydning, da de alligevel først køber kones julegave den 23.dec. ( mon det er to mænd fra Vinkelvej, der har stemt?? )  og de sidste fire stemte på ved ikke. Så ved vi det !!


Afstemningen om "Hvem gør rent hjemme hos jer?"

Belært af min sidste afstemning "turde" jeg ikke andet end at sætte "Far/manden" på som en mulighed, da der skulle stemmes om, hvem der gør rent.... Og til hvilken nytte ??? 

Men indrømmet jeg ville også have været ved at revne af nysgerrighed, hvis nogle havde stemt på "Far/manden". For hvem vil ikke gerne vide, hvilken kone der er så heldig at have en mand, der frivilligt tager turen med støvkuld og støvsugeren en gang om ugen...  :-) 

Der er cirka 310 husstande i V. Hornum - heraf hjælper man hinanden i 110 af hjemmene (imponerende flot), 6,5 af  husstandene betaler sig fra det, i 6,5 af husstandene er der ikke nogle bestemte, der har rengøringstjansen. -Og i 187 hjem er det MOR/KONEN, der står for rengøringen - så man kan måske nok sige, at ligestillingen ikke helt er nået til V. Hornum endnu på det område....  

Nogle tænker nok - jamen, hvad i al verden skal vi bruge det til ? Absolut intet !! - men lidt sjov i hverdagen skader jo aldrig.......  Så har du en sjov ide til en ubrugelig afstemning, hører jeg gerne fra dig.... God arbejdsuge.... 


Afstemningen om  "Hvem pakker skolebøgerne ind hos jer?"

Afstemningen om ” Hvem pakker skolebøgerne ind hos jer?" er slut. 
På V. Hornum skole er der omkring 155 elever. Heraf pakker 22 elever selv sine bøger ind. 35 elever pakker bøger ind sammen med deres forældre og ikke overraskende ( for mig ) er der 98 elever, som får deres mor til at pakke bøgerne ind… Så kære lærer – hvis bøgerne ikke er pakket ind, så er det temmelig sikkert mor I skal ringe og brokke jer til..  J 
Der er et par stykker, som har været ”efter mig”, fordi jeg ikke havde skrevet ”Far” som en mulighed. Sjovt nok – faldt den tanke mig slet ikke ind ....  Undskyld til de fædre, som føler sig forurettet 

  

  

Kontakt webmaster

 © COPYRIGHT 2012 ALL RIGHTS RESERVED VESTERHORNUM.DK