Vester Hornum.dk  - lige i af Vesthimmerland

   
 

- Foreninger 

Vester Hornum Løberne  - sidste nyt  


Aktiv måned hos Vester Hornum Løberne 

Selvom Vester Hornum Løberne ikke holder pause om vinteren, så er aktiviteterne højnet en del i marts måned.  Først i marts måned bød klubben velkommen til 12 nye løbe, som var friske på at komme i gang med at løbe. Der trænes efter et 12 ugers program, som gerne skulle resultere i, at løberne kan løbe 5 km. uden pause til foreningens Klovneløb 18. juni. Programmet er bygget op, så der skiftevis bliver gået og løbet - i starten går man mest.

Lørdag den 18. marts havde Vester Hornum Løberne inviteret til deres årlige Forårsløb. På forhånd var 91 løbere tilmeldt løbet. Selvom man vågnede op til et let snedækket landskab, så kom der alligevel 33 eftertilmeldinger mere på dagen. Og inden de første løbere skulle sendes af sted kl. 10 var solen også stået op.  Løberne kunne vælge mellem fem forskellige distancer fra 5,3 - 42,2 km. En af de ting som Vester Hornum Løberne reklamere med er deres gode depot. Heller ikke denne gang blev deltagerne skuffede. 11 forskellige slags kage og boller, samt frugt, chips og slik var nogen af de ting, som man kunne hygge sig med i depotet. Nok skal man løbe og have motion, men hygge og det sociale er én ting, som man sætter meget højt hos Vester Hornum Løberne. 

Torsdag den 23. marts var der foredrag ”Optimer dit løb” i Vester Hornum Hallen. Vester Hornum Løberne havde inviteret løbecoach David Møller fra  Aalborg til at komme og fortælle om hvilke skader man kan risikere at pådrage sig ved løbe, og hvordan man undgår skader. Efter den teoretisk gennemgang, var der mulighed for at afprøve teorien i praksis, da alle 46 deltagere under David Møllers kyndige vejledning, fik mulighed for at selv at prøve forskellige øvelser i hallen. Aftenen afsluttede med hyggeligt løbesnak over en kop kaffe og kage.

Søndag den 26. marts deltog  fire Vester Hornum Løbere på løbertrænerkursus hos DGI i Aalborg. Et kursus med både teori og praktik. Der var rig mulighed for at dele gode løbeerfaringer med løbere fra andre klubber, så det var fire meget motiverede løbere, der trætte søndag aften kom hjem efter en lang dag i Nordkraft.


Starten på 5, 10, 15 og halvmarathon kl. 11.00 til Forårsløbet 


Randi og Peder havde været tidlig oppe og skrive navnene på alle de forhåndstilmeldte på vejen ude i Gedsteddalen 


Depot eller sønderjysk kagebord - der bliver kræset om deltagerne til Forårsløbet 


En del af de nye løbere hos Vester Hornum Løberne 


 

Online tilmelding 

Lige før midnat fredag aften tog 17 løbere fra Vester Hornum til  Aalborg Lufthavn , hvor ”Runway Night Run” arrangere natløb i samarbejde med Flyvestation Aalborg , Aalborg Lufthavn og Naviair. På tætteste hold fik løberne mulighed for at opleve den særlige stemning, der ligger over et lufthavnsområde ved nattetide, når der bliver sat fuld  lysstyrke på alle lamper på start- og landingsbanerne. 

Løberne kunne vælge mellem to ruter -  5 km eller 10 km. -  på det ellers  “utilgængeligt” område.
Kl. 02.00 lød startsskuddet i form af en overflyvning af en AW101 helikopter. Det var en ganske særlig oplevelse at løbe midt om natten på den store brede stribe midt på banen, som normalt ellers er forbehold flyverne. Vejret var perfekt, 14 grader, tørvejr og en let frisk brise. 

Efterfølgende var der en rigtig god og hyggelig  stemning i en af flyvestationens hangarer,  hvor der blev hygget med kaffe, rundstykker og frugt, mens arrangøren udtrak lodtrækningspræmier. En af hovedpræmierne, et gavekort til SunCharter, blev vundet af  en af  klubbens nye løbere, så nu kan  Ilse Lemvig se frem til at skulle en tur syd på.  

Det er andet år at Runway Night Run arrangerer natløb  i Aalborg luftehavn. Overskuddet fra løbet går til en fond,  der primært støtte danske krigsveteraner med krigsskader i deres bestræbelser på at genoptage/videreføre et aktivt idrætsliv. Nattens løbere fra Vester Hornum er helt sikker klar til at deltage i 2017, hvis muligheden byder sig.


10 km. løberne på vej ud til "Start" Klovneløb 

I det dejlige varme sommervejr afholdte Vester Hornum Løberne lørdag formiddag Klovneløb til fordel for Danske Hospitalsklovne.

137 var tilmeldt løbet, som er et hyggeligt familieløb, hvor alle kan vær med  - uanset om man vil gå, løbe eller køre ruten rundt i klapvogn. Det vigtigste er at have en rigtig sjov dag, samtidig med at man støtte et godt formål. Hver deltager havde betalt 60 kr. som går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne, som gør et enestående stykke arbejde for syge børn, der er indlagt på hospitalet. 

Ruten var på 2,6 km., som kunne gennemføres lige så mange gange man havde lyst til. I målområdet stod farvestrålende klovne klar med medalje til alle, samt noget køligt at drikke efter den varme tur. Vester Hornum Løberne bød på kaffe og kage i skyggen på græsplænen ved Vester Hornum Stadion. Havde man fået ømme ben kunne man hos Grethe B. Andersen få en lettere omgang massage. 

Afslutningsvis blev der blandt deltagerne trukket lod om flotte præmier, som var sponsoreret af Lego og Hoptimist. Allerede nu ser Vester Hornum Løberne frem til at holde klovneløb igen til næste år. 
Se alle billederne her 


Hvedemotion i Vester Hornum

Traditionen tro afholdte Vester Hornum Løberne  torsdag aften før St. Bededag hvedemotion. 57 deltagere havde tilmeldt sig til arrangementet, som blev afholdt i FDF huset.

Kl. 19.00 startede vi med velkomst og herefter fælles fotografering. Så var der tid til motion. Det var selvfølgelig op til den enkelte om man ville gå eller løbe ”Rise rundt”, som er en tur på 4 km. Nogle af de seje løbere tog dog en lidt længere tur – omkring Gedsteddalen, måske for at prøve, den på dagen nylagte asfalt. De nåede dog i fin stil tilbage til FDF huset sammen med de gående til kl. 20, hvor bestyrelsen havde sørget for kaffe, te, saftevand, varme hveder og kage i rigelige mængder.

Der bredte sig hurtig en hyggelig stemning med snak og grin. Det blev en dejlig aften med stor tilslutning, hvor deltagerne havde valgt at tage det gode humør med. Vester Hornum Løbernes bestyrelse takker for den stor opbakning til arrangementet og takker ligeledes FDF for lån af huset, som er perfekt til formålet.


Forårsløb i Vester Hornum

Vester Hornum Løberne har lørdag den 19. marts afholdt Forårsløb med 92 på deltagerlisten. Løbet var arrangeret som et rundeløb med en rute på 5,3 km. med mulighed for at løbe 1 – 2 – 3 runder, ½ maraton med 4 runder og maraton med 8 runder. Af de 92 deltagere var der 12 på maraton, 39 på ½ maraton og resten på rundeløb. 

Løbets start/mål område var på p-pladsen ved Vester Hornum Hallen. Det var også her løbets depot var placeret, og med en rute på 5,3 km kan man klare sig med et depot. Det er meget praktisk at have start/mål ved hallen, da der er gode toilet- og omklædningsfaciliteter, samt mulighed for bad efter løbet.

For maraton og ½ maraton løbernes vedkommende gik starten kl. 10.00. Selv om vejret var gråt og diset, var stemningen i top, og for de som løb længe nok, sluttede løbet i solskinsvejr. De mange løbere var mødt med godt humør og var klar til at komme ud og forcere de 21,1 km og 42,2 km. Under vejs får man hurtigt fornemmelsen af, at løberne er godt tilpas, der snakkes og udveksles erfaringer på turen. Om man kender hinanden eller ej, det betyder ikke så meget – det kan man jo netop så komme til. 

Kl. 11.00 gik starten for rundeløberne. Også her var humøret på pladsen højt før løbet. Der snakkes,  grines  og heppes på løbere, som passerer målstregen og drager af sted på endnu en runde. Det blev til endnu et vellykket løb i Vester Hornum, hvor klubben kan være glade for, at der blev givet masser af ros til arrangementet, ruten, depotet og stedet for afviklingen. Vester Hornum Løberne takker for god opbakning, højt humør og de mange rosende ord. 

Med en del løberes tilkendegivelse om, at de vil vende tilbage når vi afholder løb igen, kan det oplyses at klubben har planer om et lignende arrangement d. 22.10.16.

Emely Hansen har taget en masse fine billeder, som kan ses HER 

Klar til start kl. 10.00

Starten er gået :-)

Klar til start kl. 11.000 
Det er ingen sag at løbe i vinterhalvåret, når bare man har en løbejakke, der kan holde én tør og varm uanset vinterens genstridigheder. Det ved de i Vester Hornum Løbeklub, hvor de netop har købt løbejakke med støtte fra lokale sponsorer. Da klubben i forvejen løber i gule trøjer faldt valgte også på to forskellige løbejakker i  den neongule farve, som gør løbere mere synlige i trafikken i den mørke tid. Vester Hornum Løberne løber fast tirsdag, torsdag og lørdag, ligesom de hver mandag har et gå hold kl. 18.30. Hver gang mødes man ved p-pladsen ved Vester Hornum Kirke. 
Man vil ofte kunne få et glimt af de nye jakker, hvis man kommer i Vester Hornum området. Søndag den 13. december deltager nogle af klubbens løbere ved Christmas Run i Støvring, som er arrangeret af Runners.dk

Vester Hornum løberne takker følgende sponsorer for bidraget til jakkerne: Den Jyske Sparekasse, Sportigan, Asger Larsen, V. Hornum Smede- & VVS, DL Auto og El-Per.  

Klubbens næste arrangement finder sted søndag den 20. december, hvor der skal findes nissehuer :-) Se invitation lige efter billederne. Alle er velkomne, men husk tilmelding af hensyn til traktement. 

 


Omkring 70 motionister nød lørdag formiddag naturens flotte farver i og omkring Vester Hornum, da Vester Hornum Løberne havde inviteret til Efterårsløb.

Vejret var næsten perfekt til løb - vindstille og en temperatur på 8 til 10 grader.

Seks løbere havde tilmeldt sig en marathon distance på 42,195 km. Dagens hurtigste deltager var Claus Nielsen, Aars i tiden 3 timer og 20 minutter.

13 løbere stillede op til halvmarthon . Her blev hurtigste deltager Charlotte Larsen fra Aars i tiden 1 time og 54 min.

De øvrige motionister gik eller løb ruter på henholdsvis 5, 10 eller 15 km.

Løbet var arrangeret som et rundeløb, hvor hver runde var på 5,3 km. Hver gang man have løbet en runde, kom man til klubbens depot ved Vester Hornum Hallen, hvor man kunne nyde forfriskninger i form forskellige drikkevarer, kage, boller, chokolade, chips m.m.

En af bestyrelsesmedlemmerne havde i anledningen af sin fødselsdag arrangeret kagemandsdepot cirka halvvejs på ruten. Endvidere var der undervejrs på ruten skrevet alle de forhåndstilmeldte deltageres navne med kridt på vejen, hvilket bragte et endnu større smil frem hos deltagerne, som ikke kun kom fra lokalområdet, men også fra Holstebro, Thyholm, Bjerringbro, Randers og København.

Efter løbet var der mange positive tilkendegivelser fra deltagerne. De synes, det have været et rigtig vellykket arrangement, hvilket også var bestyrelsens fornemmelse.

"Vi glæder os til at gentage succesen igen til foråret, nemlig lørdag den 19.  marts," udtaler formand for Vester Hornum Løberne, Inge Jensen.

 


Hel og halvmarathon klar til start 

 


5, 10 og 15 km. klar til start 


Depotvognen er klar 


Kom og være med til V. Hornum Løbernes Efterårsløb... Løbet er for ALLE, som har lyst til at  gå eller løbe en tur.. Det handler ikke om at være hurtigst -  det handler om at få en hyggelig og sjov dag. Ruten er  også velegnet til klapvogne. Tilmelding - tryk her 


Vester Hornum Løberne havde fredag aften inviteret Michelle Kristensen  -  kendt fra bl.a. Godmorgen Danmark på TV2 -  til at komme til Vester Hornum og holde foredrag om sundhed.  

Det var første gang, at Vester Hornum Løberne stod for så stort et arrangement, og med tilskud fra Fonden for Sparekassen Farsø  og masser af hjælp fra frivillige, lykkedes det fuldt ud. 

Så det var en stolt  formand (Inge Jensen)  for Vester Hornum Løberne, der kunne byde ca. 160 deltagere velkommen til en spændende aften i Vester Hornum hallen.

Det var en veloplagt Michelle Kristensen, som  på underholdende vis kom med sit bud på et sundt liv anno 2015. Med et  glimt i øjet slog hun fast, at der meget sjældent er hungersnød i Danmark og at det faktisk er forsvindende få danskere, der dør af sult – tværtimod er det som om, at vi prøver at spise os ihjel. Michelle fortalte desuden at vores spise-  og bevægelsesvaner, er direkte afgørende for, om vi har et godt fysisk og psykisk  liv. 

Michelle viste en  række konkrete og simple øvelser, som deltagerne nemt og effektivt kan implementere i en travl hverdag – både derhjemme og på arbejdet for at styrke sine muskler og krop. 

Og hun satte fokus på kønnenes forskel, når det gælder sundhed. Hvorfor begynder mænd allerede efter en uges træning, stolt at løfte op i trøjen for at vise andre deres ikke tilstedeværende six-pack, mens kvinderne giver sig selv det ene slag i hovedet efter det andet og ser deres miniature deller gennem et forstørrelsesglas?  Det blev en rigtig lærerig og underholdende aften med det klare budskab; at vi skal passe bedre på os selv og holde os i gang. 

Efter Michelles spændende foredrag var der lodtrækningspræmier på indgangsbilletten. Gevinsterne var skænket af udstillerne og lokale erhvervsdrivende i området. Herefter  var der mulighed for at besøge forskellige sundhedsrelaterede stande, som bl.a. udstillede cykler , sportstøj, skønheds- og hud produkter samt massage, sports- og akupunkturbehandling.
Og selvfølgelig var Vester Hornum Løberne klar med deres depot, hvor der blev serveret gratis kaffe, kage, frugt og dadelkugler, som var lavet efter Michelle Kristensens opskrift. 

Tak til deltagere, udstillere og Michelle Kristensen, som set med bestyrelsen øjne, gjorde det  til et helt igennem vellykket arrangement.  Vester Hornum Løbernes næste arrangement bliver et Efterårsløb lørdag den 17. oktober, hvor man har mulighed for at motionere fra 5 - 42,19 km.   (Se flere billeder)  


16 natteravne fra V. Hornum Løberne deltog i ”Runway Night-Run” 

Vester Hornum Løberne fik en ”flyvende start”, da de natten mellem fredag og lørdag deltog med 16 løbere i ”Runway Night-Run” i Aalborg Lufthavn sammen med 1.500 andre.  

Kl. 02.00 var alle klar til start på den store landingsbane. Alle løbere, uanset om man løb 5 eller 10 km., fik  mulighed for på tætteste hold at opleve den særlige stemning, der ligger over et lufthavnsområdet ved nattetid, hvor der var sat 100 % lysstyrke på alle lamper på start- og landingsbanerne. Lige efter starten blev startområdet overfløjet af en af militærets helikoptere, som også have alt lys tændt - et rigtig flot syn.  

Efter løbet var der forfriskninger og udtrækning af gevinster i én af de store hangarer, der til dagligt bruges af jægerkorpset. Det var en særlig oplevelse at stå i en hangar med 1.500 andre løbere. Men man er vel også noget ganske særligt, hvis man synes, det er fedt at løbe 5 eller 10 km midt om natten, rundt på start- og landingsbaner, der normalt anvendes til ganske andet formål.

 


Vester Hornum Løberne motionerede 126 km på lidt over en time, da de torsdag holdt Grill og motionsaften.  Arrangementet startede kl. 17.00 med runde løb i skoven ved Chokoladebakkerne.
Ruten var på 1,2 km. i meget varieret terræn op og ned af bakker. Lidt af en udfordring i det varme sommervejr, men ved FDF-huset var der opsat depot, så de flittige motionister kunne få  fyldt væske og energi på efter hver runde.  

35 børn og voksne deltog i motionsdelen, hvor det var op til én selv om man ville gå eller løbe ruten.  Det blev til 105 omgange, inden der blev serveret grillmad for de i alt 53 fremmødte. 

Under kaffen blev der trukket lod om en masse gaver,  som hovedsageligt var sponseret  af erhvervsdrivende fra lokalområdet. Alle havde fået et lod for at deltage og afhæng af, hvor mange omgange man havde motioneret, fik man ekstra lodder i konkurrencen.

Formand Inge M. Jensen er meget glad for den flotte opbakning klubben altid får til deres arrangementer og pointerer  at klubbens arrangementer er for alle,  uanset om man er nybegynder, erfaren løber, eller blot har lyst til at gå en tur. Hos Vester Hornum Løberne er det sociale en lige så vigtig del,  som at komme ud at motionere.  

Tirsdag den 18. august kl. 17.00 starter der nyt løbehold, hvor alle er velkomne (Børn under 13 år dog kun sammen med en voksen) - Og hver mandag kl. 18.30 er der GÅ hold. Vi mødes altid ved Kirkens parkeringsplads. 

Klubbens næste store arrangement er foredraget om sundhed med Michelle Kristensen, hvor du kan købe billige billetter på vh-loeberne.dk indtil den 24. august
. 

 

 


Is-tid 

Selvom den danske sommer ikke har vist sig fra sin bedste side i år, holdt Vester Hornum løberne fast i deres årlige sommertradition med "Motion og is-tur" til Ertebølle Campingplads.

Torsdag aften kl. 19.00 var der afgang fra Ertebølle Campingplads, hvorfra der er start og mål for tre markerede motionsruter. En blå rute på 3 km, en gul rute på 6 km og en rød rute på 10 km. Den gule 6 km. rute blev i 2011 officielt til en hjertesti af Hjerteforeningen. Den har et forløb igennem det skovrige og naturskønne område øst for campingpladsen og i retningen mod Kimbrerborgen, hvorefter ruten på tilbagevejen forløber langs stranden. Men uanset hvilken af de tre ruter, som de omkring 25 fremmøde gennemførte, fik alle en fantastisk naturoplevelse i Ertebølle, som byder på både skov, høj kystklint og en fantastiks udsigt fra Bjerget. Efterfølgende blev der hygget med is på terrassen på Ertebølle Camping.

Allerede i næste måned er Vester Hornum Løberne igen vært ved ”Grill og motionsaften”, og til september kommer Michelle Kristensen og holder foredrag om sundhed i V. Hornum Hallen.              

 Der var grå skyer og truende regnvejr, da Vester Hornum Løberne lørdag morgen gjorde klar til at afholde deres første Klovneløb til fordel for Danske Hospitalsklovne. Inden løbet kunne alle deltagere, som havde lyst, blive sminket i ansigtet som en klovn -  og det var ikke kun hos børnene, at det var populært! Alle deltagere fik til lejligheden også udleveret en rød klovnenæse, ligesom der efter løbet var medaljer til samtlige deltagere.  

Klovneløbet er et familieløb, hvor alle, som kan kravle, gå eller løbe, kan være med.
Det handler ikke om at være hurtigst; det handler om at få en hyggelig og sjov dag, og samtidig støtte et godt formål.  

En del var klædt ud som klovne, så det var en festlig flok på knap 50 personer, der stod klar til start kl. 11.00. Ruten var på 2,3 km, som man måtte gå/løbe lige så mange omgang, som man orkede. 

Efterfølgende blev der hygget med kaffe/saftevand og kage i klubhuset. 

Hver deltager havde betalt 60 kr. for at være med i Klovneløbet, hvoraf de 54 kr. går direkte til hospitalsklovnenes besøg på børneafdelingerne. Vester Hornum Løberne fik i lørdags samlet lidt over 3.000 kr. ind til Danske Hospitalsklovne. 

Billederne er taget af Allan Hansen, SoftpixHveder og motion med Vester Hornum Løberne.

Løbeklubben i Vester Hornum arrangerede torsdag den 30. april motionstur for alle, som havde lyst til at deltage. Det var op til deltagerne selv, om de ville gå eller løbe den 4 km lange rute – også kaldet Rise rundt ruten. Efter motionsturen var der hyggeligt samvær i FDF huset, medservering af kaffe, hveder og hjemmebag for de 41 deltagere. 

Det passede perfekt ved samme lejlighed, at afslutte april måneds projekt: Flest motionsture i april måned. Der har været 30 deltagere med i projektet, som gik ud på at motionere så mange dage som muligt i april måned. For at tælle med i projektet krævedes en motionstur på mindst 2 km, om det var løb eller gang var op til den enkelte selv. Projektet blev oprettet som en begivenhed på facebook, hvor deltagerne har meldt motionsturene ind. Der blev dagligt ført regnskab over ture og km., så hver især kunne følge alle deltageres aktivitet, hvilket måske kunne motivere til lidt ekstra motion. Med aftenens ture og km blev det for hele måneden til 478 motionsture og 3020,15 km. Der blev mellem alle deltagere trukket lod om 3 gaver. Vinderne blev Jan Kollerup Nielsen, Peder Lindmark Kristensen og Susanne Madsen.

Både i februar og marts har Vester Hornum Løberne afholdt motionsløb, hvor overskuddet blev doneret il julemærkefonden. Begge gange har det været rundeløb á 5 km., hvor man kunne vælge mellem 1, 2, 3, 4 (½ maraton) eller 8 (maraton) runder. Der har ved begge løb været rigtig god deltagelse, både af lokale løbere og deltagere, som kom langvejs fra. Den flotte deltagelse har resulteret i at der kunne sendes 6197,55 kr. afsted til Julemærkefonden. 

Da cykelløbet GP Himmerland Rundt i lørdags også kom gennem Vester Hornum, havde løbeklubben sørget for mulighed for at køb kaffe med hjemmebag ved kirken, hvor rytterne passerede.  Der var en del som benyttede sig af lejligheden hertil i det gode vejr.

Klubben, som nu har eksisteret i ca. 1 år, har gennem det forløbne år stået bag en del lokale arrangementer og det er med glæde, at bestyrelsen kan konstatere, at der har været god opbakning til hertil. Der lægges i klubben vægt på, at alle kan deltage og det sociale er vigtig.

Torsdag den 7. maj tager 21 piger til Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund.  I de næste par måneder vil Vester Hornum Løberne stå for Vester Hornum Løbet i forbindelse med byfesten, Klovneløbet den 6. juni, samt fælles deltagelse til nogle af de lokale løb i nærområdet.

Indsendt af næstformand Inge M. Jensen - Billederne er taget af Allan Hansen, Softpix


Vinden var hård og kold, da Vester Hornum løberne i lørdags gentog succesen fra sidste måned, hvor der blev løbet halvmarathon og kortere distancer til fordel for julemærkefonden. Denne gang gik man linen ud og tilbød ud over 5, 10, 15 km og halvmarathon også helmarathon på 42,195 km. På trods af vejret gennemførte 5 løbere en hel marathon, 15 løb halvmaraton, 2 løb 15 km, 10 løb 10 km og 30 løb 5 km (i alt cirka 810 km). Hver femte km kom løberne forbi et velassorteret depot, og både i depotet og undervejs på ruten var der tid til opmuntrende bemærkninger og klager over vejret og bakkerne, men frem for alt blev der hyggesnakket løberne i mellem. Efter løbet blev der uddelt medaljer til hel- og halvmarathonløberne, samt gavekort udstedt af Stena Line til samtlige løbere. Halbestyrer Kristian Lorenzen havde igen stillet cafeteriet og badefaciliteter til rådighed for løberne, og det var meget kærkomment at sætte sig i varmen i cafeteriet med en kop kaffe og et stykke hjemmebagt kringle efter veludført gerning på de små veje i Vester Hornum. Arrangørerne forventer, at der vil komme et endnu større overskud end sidste gang, hvor løberne sørgede for, at der kunne blive sendt 2680 kroner til julemærkefonden. 

Billeder kan hentes her: https://onedrive.live.com/?cid=79eff828b01e539b&id=79EFF828B01E539B%211658

 

 Trods tåge og kulde var halvmarathonløbet i Vester Hornum lørdag den 21. februar en stor succes. 51 deltagere fuldførte løbet, her af 21 halvmarathonløbere, mens resten løb eller gik 5, 10 eller 15 km. Der var en god stemning blandt løberne, som hver femte km kom forbi et velassorteret depot med hjemmebagte kager, slik, chips og chokolade samt masser af drikkevarer. Halinspektør Kristian Lorenzen hjalp til med at gøre løbet til en god oplevelse, idet han stillede omklædningsrum og bad til rådighed. Overskuddet fra løbet går ubeskåret til Julemærkefonden, så ud over at gøre noget godt for sit eget helbred, har man ved at deltage gjort noget godt for nogle børn, der har brug for hjælp! Den 21. marts gentages succesen, dog vil der denne gang ud over rundeløb og halvmarathon være mulighed for at løbe en hel marathondistance på 42,2 km.

  
Alle disse friske deltagere tilbagelagde tilsammen 625 km. 

Foto: Allan Hansen, Softpix


Nissehuer med bogstaver fundet i Vester Hornum

Nissen Julle var i en frygtelig knibe. Han havde skrevet bogstaver på en masse nissehuer, og mens han sov til middag i sin lune halmseng, var der nogle, som havde stjålet alle nissehuerne. Nissehuerne lå nu smidt rundt omkring i Vester Hornum. Julle skulle bruge alle bogstaverne inden jul, så derfor havde han bedt alle i Vester Hornum om at komme og hjælpe ham med at lede efter bogstaverne lørdag den 20. december. Omkring 45 friske deltagere mødte op til Vester Hornum Løbernes arrangement. For at få afdækket hele området var der lavet to ruter på henholdsvis 3 og 6 km. Det lykkes heldigvis at få fundet alle bogstaverne, som dannede ordene Pakkekalender og Sommerferie. Det er endnu uvist, hvad Julle skulle bruge de ord til, men hyggeligt var det. Efterfølgende blev der hygget i  FDF-huset med boller og varm kakao. 


Selvom det gode sommervejr med de lange lyse aftner for længst er et overstået kapitel, er der ingen grund til at blive inden døre - i hvert tilfælde ikke, hvis man spørger medlemmerne af Vester Hornum Løberne. 

De har i hele oktober måned konkurreret om, hvem der kom ud at motionere flest dage i oktober måned. Om man ville gå eller løbe en tur bestemte man selv, ligesom antal af km. heller ikke var det vigtigste, da medlemmerne er på meget forskellige niveauer. Eneste krav var, at turen skulle være på mindst 2 km. for at man fik et lod i konkurrencen. 

Hver gang de 18 deltagere havde været ude på en motionstur, sendte de oplysninger om turens længde via facebook til klubbens sekretær, som nøje har ført regnskab med antallet af turer og kilometer. 

Selvom antallet af kilometer ikke havde betydning for konkurrencen, så gik der alligevel sport i det og deltagerne satte egne personlige mål. Konkurrencens topscorer hvad angår kilometer blev Bente Hejlskov, som gik 400,6 km. og Inge M. Jensen der løb 302,6 km, men alle ydede en kæmpe indsats, som de godt kan være stolte af. I alt blev det i alt 316 motionsture, hvor der blev tilbagelagt 2.173,34 km.  

Tirsdag den 4. november fandt lodtrækning sted. Camilla Møller, Allan Hansen, Astrid Klitgård og Lone Gertsen kunne hver gå hjem med en præmie for deres indsats i oktober måned.  Bestyrelsen er meget begejstret over den store opbakning som udfordringen fik og vil bestemt ikke afvise, at konkurrencen  bliver gentaget til foråret, når der rigtig skal gang i skoene igen.


Fotograf Allan Hansen, Softpix 


Flest motionsturer i oktober måned

De fleste af os må jo nok konstatere, at det er noget nemmere at smutte ud på en lille motionstur i det dejlige varme sommervejr, end det er på nuværende tidspunkt, hvor den mørke tid nærmer sig.
Vi vil gerne hjælpe DIG med at holde gejsten op med en lille konkurrence i oktober måned. Måske vi på den måde kan lokke nogle ud på en lille ekstra tur i ny og næ :-)

I al sin enkelthed gælder det om at motionere så mange dage som muligt i oktober måned. - Vi konkurrerer ikke om antal km., da alle skal kunne deltage - uanset hvilket plan man motionere på.

 • Hver motionist modtager max 1 lod pr. dag (Også selvom du måske motionerer to gange på én dag)

 • Turen skal mindst være på 2 km (hvilket svare til en tur fra Kirken og op til skolen og retur)

 • Valgfri om man går eller løber

Du kan tilmelde dig på to måder:
På Facebook skal du anmode om at blive medlem af Vester Hornum Løberne og tilmelde dig begivenheden ”
Flest motionsturer i Oktober måned” 

Hvis du ikke er på Facebook, sender du en mail til Else og tilmelder dig - husk at oplyse for- og efternavn.

Du registrerer din motionstur på følgende måde:
 - enten under begivenheden på Facebook eller ved at sende en mail til
Else (Husk for- og efternavn)

Du skriver turnr. / km / km i alt.
F
.eks. Hvis du første dag har været Rise rundt skriver du: 1 / 4 / 4. 
Et par dage senere er du igen Rise rundt og skriver så 2 / 4 /8 (2 for anden tur/ 4 for antal km. / 8 for km i alt
.

Først i november måned trækker vi lod om et par gevinster - men at få ekstra motionsturer - er jo en ”gevinst” i sig selv :-)


235,3 km på 1½ time 

Vester Hornum Løberne afholdt torsdag aften” Gå - løbe og Grillaften” ved FDF-huset i Vester Hornum, hvor 63 deltog. Arrangementet startede kl. 17.00 med 1½ times motion på Chokoladebakkerne, hvor man kunne gå eller løbe en rute på 1,3 km. i skoven. En spændende rute i meget kuperet terræn, som nok kunne give enhver nok så rutineret motionist sved på panden. Hver gang man havde gennemført ruten, skulle man skrive sit navn på en seddel, hvorefter man var med i lodtrækning om gaver, som var sponsoreret af de lokale erhvervsdrivende. 
Der blev løbet eller gået 181 omgange, hvilket svarer til omkring 235 km.
Måske Peder Kristensen havde smugkigget det flotte gavebord, da han nåede at løbe ruten 11 gange og dermed sikrede sig gode chancer for at vinde i lodtrækningen.
Efterfølgende blev der hygge med grillmad, kaffe og kage.  
Bestyrelsen er meget imponeret over den store opbakning, som løbeklubben møder ved deres arrangementer og understreger at klubben har plads til alle - uanset hvilket tempo man motionerer i.

Se billeder fra Grill og motionsaftenen

Tak til vores sponsorer for fine gaver: 

Min Købmand Vester Hornum v. Niels Jørgensen
VHB Vester Hornum v. Jens Åge Johansen
Tagmaler Ole Graversen
Fannys Indramning
Murer Henning Iversen
Autoforhandler Kurt Thomsen
Gustavs Auto v. Gustav Nielsen
El-Pers Skovmaskineservice v. Per Roersen Nielsen
DL Auto v. Danny Laustsen
Vester Hornum Smedeforretning v. Svend Anker Jensen
Den Jyske Sparekasse, Farsø
Spar Nord Bank, Aars


V. Hornum Løberne var mandag den 16. juni 2014 til Kanalløbet i Løgstør. Det var 25. gang der blev afholdt Kanalløbet og i år deltog lidt over 650 motionister i løbet. Man kunne vælge mellem to ruter -  5,1 km eller 9,7 km. På begge ruter blev der det meste af tiden løbet langs Frederik VII's Kanal - det var en rigtig flot tur i det gode og varme sommervejr.  
Fra V. Hornum var der 6, som løb den lange rute og 18 som løb eller gik ruten på 5,1 km. Holdets hurtigste deltager på 9,7 km ruten var Peder Lindmark Kristensen i tiden 46,53 - på den korte rute var Kirsten Hosbond Petersen den hurtigste fra V. Hornum i tiden 22,50.
Se alle resultater her


Tryk på billedet for at se det i større format - åbnes i et nyt vindue 


Vester Hornum Løberne holdt den 15. maj 2014 ”hvedemotion. De af klubbens medlemmer, som havde tid og lyst var inviteret til at møde i FDF-huset kl. 19.00, hvor man først løb eller gik turen Rise rundt. Efterfølgende blev serveret lune hveder, kaffe og kage mens snakken gik lystigt. Foreningen er nystiftet i Vester Hornum og glæder sig meget over den store opbakning, som de har haft har til deres arrangementer indtil videre.. Den 8. maj var 22 damer i Hadsund deltog i Beauté Pacifique Kvindeløb på 5,1 km.  


Hvedemotion 

Pigerne på vej til Hadsund


Bliv klar til Vester Hornum Løbet 

Karsten Juul har lavet et løbeprogram, som de, der gerne ville kunne løbe til Vester Hornum Løbet, kan bruge. Man er selvfølgelig velkommen til at møde op og løbe sammen med os, men måske det for nogle passer bedre at løbe på andre tidspunkter og så kan man benytte programmet herReferat fra den stiftende generalforsamling - Vester Hornum Løberne, den 4. marts 2014 på V. Hornum Skole.
1.  Søren Gertsen bød velkommen til de 11 fremmødte på skolen.
 
2.  Henrik Petersen blev valgt til dirigent og Lone Gertsen som referent. Herefter var der præsentationsrunde af de fremmødte. 
 
3. Herefter fortalte Søren lidt om tankerne bag Vester Hornum Løberne. 
 • At hjælpe hinanden med at komme i gang med at motionere og bagefter at blive ved, når det bliver svært.

 • At der er plads til alle i foreningen, uanset ambitions niveau. 

 • At man selv bestemmer sit trænings niveauer. 

 • At få det bedre med sig selv gennem motion. 

 • At komme ud i naturen og få frisk luft.

 • At give mulighed for, at flere får øjnene op for glæden ved at bevæge sig - og at være med i fællesskabet omkring det.

 • At deltage som et fælleshold i forskellige løb henover sæsonen.

 • At arrangere klubaftener - for at styrke det sociale sammenhold, interessante emner omkring motion.

 • At arrangere byfest løbet.

 
4. 

Karsten Juul gennemgik vedtægterne. Der blev under §2 tilføjet, at andre motionsformer f.eks. kunne være cykling og rulleskøjteløb. Der blev spurgt ind til hvordan man udmelder sig og om man hæfter for en bestemt periode. Man bliver udmeldt ved at rette henvendelse til bestyrelsen. Da kontingentet er forudbetalt, hæfter man ikke for en bestemt periode. Vedtægterne blev enstemmigt vedtaget.

 
5. Kontingent blev fastsat til: 
 • Børn under 15 år 25 kr. årligt

 • Personligt medlemskab 50 kr. årligt

 • Husstandsmedlemskab 100 kr. årligt.

Der forventes ikke, at foreningen har en helt masse udgifter, da medlemmerne selv betaler for deltagelse i evt. løb, men der skal måske bruges lidt til frimærker, kaffe, evt. hjemmeside m.m. 

 
6. Følgende blev enstemmigt valgt til bestyrelsen:
 
 • Karsten Juul

 • Inger Jensen

 • Else Juul

 • Søren Gertsen

 • Henrik Frederiksen 

  Suppleanter:
 • Dorthe Pedersen 

 • Peder Kristensen

7. Revisor:
Bente Heilskov
 
8. Under eventuelt blev det drøftet om løbedagene, tidspunkt og mødested skulle ændres. På nuværende tidspunkt fastholdes tirsdag og torsdag kl. 17.00, samt lørdag kl. 8.30 - Vi mødes hver gang ved P-pladsen
ved Vester Hornum Kirke
Opstart af gå hold hver onsdag kl. 18.30 - første gang den 12. marts - mødessted P-pladsen v/kirken 
Skal vi have tilmeldt et hold til 24-timers løb i Viborg den 9. -10. august, så er det ved at være op over. Kontaktperson Henrik Petersen

Bestyrelsen holder møde på mandag, hvor de konstituere sig. 
 
Herefter var den officielle del på plads og aftenen sluttede med kaffe, kage og hyggesnak 


Nov. 2013
Vester Hornum Løberne er stadige aktive selvom vi nu går mod vinteren. Vi løber tirsdag og torsdag kl. 17.00 fra
V. Hornum Kirke og lørdag morgen kl. 8.30. Du kan også finde os på Facebook, hvor vi "løbende" orienter om løbetider og steder. 

Der var høj sol og ingen vind, da 30 løbere fra Vester Hornum mandag den 10. juni deltog i Kanalløbet i Løgstør. Fem havde tilmeldt sig den lange rute på 9,7, hvor man er i Lendrup at vende. De øvrige gik eller løb ruten på 5,1 km., hvoraf en del af turen foregik langs Frederik den VII's kanal.   - Det var super hyggeligt at være så mange af sted til motionsløb, og det bliver bestemt ikke sidste gang, at vi arrangere sådan en tur. 
På billedet ses nogle af deltagerne - desværre var der nogle, som var kørt hjem, da billedet blev taget.

 


Maj 2013: Vi løber stadig Rise rundt hver tirsdag og torsdag kl. 17.00  -  Mødested V. Hornum Kirke. Enkelt gange bliver det aflyst - vil du vide om vi løber, så send en sms til 41 41 00 60 


Søndag den 15. juli 2012
Knap 30 deltog i søndagens rundboldkamp på V. Hornum Stadion incl. tilskuere. Det blæste godt nok pænt, men det var trods alt tørvejr og der blev spillet en meget jævnbyrdigt kamp :-)
Tryk her for at se billederne


Så er det forår - vi løber forsat næsten hver tirsdag og torsdag kl. 17.00 - ring hvis du vil med .........


Vi er tre, som holder fast i vores ugentlig løbetur... Ring hvis du vil med på 41 41 00 60. Som hovedregel løber vi hver tirsdag, men flytter det nogle gange til om onsdag efter behov. Fra sidst i oktober måned løber vi kl. 17.00 fra Frysehuset.
Vi løber hvad der cirka svarer til Rise rundt og i et roligt tempo, så du kan sagtens være med. 


Har du lyst til at komme med ud at løbe en lille tur, så løber vi hver tirsdag kl. 19.00 fra Frysehuset. Turen er på 3,5 - 5 km. Har du aldrig løbet før, så kom alligevel. Så løber vi det du kan og går resten af vejen. Det kunne også være super dejligt, hvis der var nogle, som havde lyst til at gå Rise rund om tirsdagen. Det er altid lettere at komme af sted, hvis man har nogle af følges med :-) 


Søndag den 7. august spillede vi rundbold igen på Vester Hornum Stadion. Tilslutningen havde før været større, men de der mødt op fik pulsen op nogle gange og måske lidt sved på panden. Kampen var spændende da Hold 1 førte i lang tid, men Hold 2 kom stærkt igen og vandt overbevisende 52 - 31. Tillykke med sejren :-)


3. juli 2011 

Omkring 28 spillere og et pænt antal publikum mødte op til sommerens første rundbolddyst. Der blev kun lavet to hold denne gang.  Begge hold kæmpede flot om æren til at komme på hjemmesiden som vinderholdet. Der blev spillet en times tid, hvorefter det blev lidt små køligt. Herunder ses det vindende hold - tillykke..  


1. august 2010 
Den sidste omgang af rundboldkampe i sommerferien blev spillet søndag aften, hvor der trods FDF-lejr mødte lidt over 30 frem. Og der blev virkelig gået hårdt til boldene :-)  
Der blev spillet 6 kampe og allerede efter de to første kampe, var vores fire medbragte bolde skud i sænk, så Helle Klitgaard måtte træde hjælpende til med 3 nye bolde. Efter kåring af aftenens vindere (på billedet) var der tid til lidt hyggesnak, inden folk gik hver til sidst den lune sommeraften. 
Det har været super dejligt med den store tilslutning hver gang.  Vi har mødt nye mennesker og fået snakket med nogle, som vi måske ikke kendte så godt, men man skal også stoppe, mens legen er god, så vi arrangerer ikke flere rundbold-aftener i år, men måske til næste år - hvem ved :-)  

 


Man skal aldrig gentage en succes og slet ikke midt i sommerferien.... 

Men det gjorde vi og der mødte cirka 50 - 60 spillere og tilskuere op til søndagens rundboldkampe på Vester Hornum Stadium. 
Der blev spillet på to baner og vi får efterhånden mere og mere styr på reglerne, så det skal nok blive helt godt engang.  Vi må jo også lige huske, at det kun er for sjovt :-)
Super dejligt med så stor en opbakning fra jer alle sammen. Tak - og stor tak til Kagekone-Lilly som medbragte kaffe og kage til alle.  :-)
Jeg håber, vi kan nå en dyst mere inden skolen begynder igen - datoen vil blive offentliggjort her på siden og hos Byens Købmand.

  

Kontakt webmaster

 © COPYRIGHT 2012 ALL RIGHTS RESERVED VESTERHORNUM.DK