Vester Hornum.dk  - lige i af Vesthimmerland

   
 

- Foreninger 

Vester Hornum FDF - sidste nyt 

 


ADVARSEL .... Vester Hornum får besøg af udklædte Halloween børn fredag den 30. oktober.

Der vil blive larm i gaden, og mulighed for at smage suppe hos Købmanden kl. 18.00.
Der serveres rygende varm, stærk Halloweensuppe, så kom og oplev uhyggen brede sig i byen..
For at gøre det mere uhyggelig og skrækindjagende, opfordre vi til at stille græskarhoveder ud, så der vil blive fest og uhygge i byen.

Vel mødt, hilsen FDF i Vester Hornum


Plant et træ

Sådan lød opfordringen for nyligt fra FDF i Vester Hornum. Og i Vester Hornum er man ikke blege for at tage fat... Især ikke når det er i en god sags tjeneste. Stormen Bodil ødelagde sidste vinter en stor del af FDF-skoven, og for at råde bod på det, er der blevet gravet over 500 selvsåede bøge- og egetræer op rundt omkring i skoven. Den første november mødte en stor flok lokale folk i alle aldre op for at hjælpe til med at få plantet de små skud der, hvor stormen havde hærget skoven. Børnene skrev navne på små skilte af træ, som blev sat ved de træer, de hver især plantede. Men uden mad og drikke duer helten ikke, så spaderne blev sat uden for FDF-huset, mens alle fik hjemmebagte boller, kage, kaffe og kakaomælk, hvorefter man gik i samlet flok ud i skoven. Det blev en hyggelig og dejlig formiddag, hvor alle gjorde en indsats. Til sommer bliver det muligvis nødvendigt at mødes igen for at fjerne planter omkring træerne, så de kan vokse sig store og stærke, men ved FDF forventer man ikke, at det bliver noget problem at samle folk igen, så god opbakning som man oplevede i weekenden.
Se billederne 


Vester Hornum FDF har været på en fantastisk spejderlejr på knolden ved Hobro. Temaet på denne lejr var Sørøver/Pirat, så de 12 nøje udvalgte heldige Vester Hornum FDFere er blevet døbt med deres eget piratnavn- fundet guldskatten-været på piratløb-skudt med kanoner-spillet pirat dødbold-spist piratmad-sunget piratsange. Alt dette har foregået i herlige omgivelser med godt vejr, med nogle meget dygtige voksne, der har lavet et kæmpe stykke arbejde for at få denne lejr til at klappe.. Tusind Tak til Åse. Lene. Mette!

Se videoen fra FDF-lejren 2014 og en masse dejlige billeder 


FDF har et tema “Er der chokolade i chokoladebakkerne” 
Hvor de bl.a. er ved at lave et flot skilt med brændt skrift påtrykt chokoladebakkerne.
Madsen er en af de få, der gemmer på den rigtige historie om de berømte bakker, mon ikke snart røber den ? Se alle billederne


Halloween ved Købmanden fredag den 1. november.

Først en stor tak til Niels Købmand. Vi havde en rigtig sjov aften og syntes det var sjovt at gå i gennem byen og lave lidt larm. Tak for lån af din parkeringsplads, og is, slik, balloner, reflekser, karameller. Vi kommer gerne igen en anden gang, hvor vi har haft tid til at lave heksegryde:) 
Også tak til forældre og andre modige, der kom og smagte maden og de halve fingre.

Kærlig hilsen FDF puslingene og tumlinge V. Hornum.


Det var en rigtig hyggelig Skt. Hans aften som startede med en kort og familievenlig andagt i Vester Hornum Kirke kl. 19.00. Efterfølgende bød Mette Skov velkommen på FDF's vegne og skoleleder Helle Bæk holdt årets båltale, som bl.a. omhandlede hekse, trolde og overtro. Helle havde på forhånd uddelt firkløvere til de, som deltog i andagten, og hvis man havde sådan én i lommen Skt. Hans aften, kunne man se, om der var nogle hekse i blandt os - hvilket der heldigvis ikke var! (Mange havde undret sig over, hvad de skulle med den firkløver!) Efterfølgende blev der hygget på FDF's terrasse med kaffe, kage og pølser. En rigtig god aften med pæn tilslutning.

Se billederne fra arrangementet


1.530 kr. til fordel for Danmarks Indsamlingen 

Vester Hornum FDF arrangerede søndag den 3. februar 2013 motionstur til fordel for Danmarks Indsamlingen. Der var to ruter at vælge imellem - en kort rute rundt i byen på 1,5 km og en tur Rise rundt på 4 km. Det var første gang, at Vester Hornum FDF forsøgte sig med sådan et arrangement, så man var meget spændte på, hvor mange som havde lyst til at deltage i motionsturen. Med 72 deltagere - heraf 19 børn, må man bestemt konkludere at man i Vester Hornum og omegn har lyst til at støtte op om en god sag.  Efter at den fysiske del var veloverstået var der kaffe/saftevand, kage og frisk frugt til alle i FDF-huset. Vester Hornum Borgerforening havde sponseret frugten og flere frivillige havde bagt kage.  Det er jo super dejligt med sådan en opbakningen, og vi glæder os over, at vi kan sende 1.530 kr. videre til Danmarks Indsamlingen, oplyser Mette Skov, Karsten Juul og Lone Gertsen, som stod for det praktiske ved arrangementet.  - En stor TAK til alle for jeres opbakning :-) 

Se billederne 

 

 


Fredag den 18. januar var der forældrefest i FDF-huset. Det var en dejlig aften, hvor alle børnene, både store og små, optrådte for forældrene. Kredsleder Mette Skov fortalte om, hvad der er sket de sidste par år i FDF i Vester Hornum, og der blev tjent nogle penge til kredsens arbejde ved et amerikansk lotteri. Det var en god fest, hvor børn og voksne hyggede sig, legede og spiste lækre kager! Klik her for at se billederne 

Program for puslinge (0.-1. klasse). Onsdage fra 16.30 til 18.00
Onsdag den 23. januar: Fri.
Onsdag den 30. januar: Hygge-/spilledag.
Onsdag den 6. februar: Vi laver fastelavnsting.

Søndag den 10. februar: Fastelavnsfest. Vi mødes i uniformer i Vester Hornum kirke kl. 14 og slår bagefter katten af tønden i FDF-huset.
Onsdag den 13. februar: Løb.
Onsdag den 20. februar: Fri p.g.a. vinterferie.
Onsdag den 27. februar: Hygge ved bålet.
Onsdag den 6. marts: Mærke.
Onsdag den 13. marts: Mærke.
Onsdag den 20. marts: Sælge lodsedler sammen med de store. 
Onsdag den 27. marts: Påskeferie.

Program for tumlinge (2.-3. klasse). Onsdage fra 16.30-18.00.

Onsdag den 23. januar: Fri.
Onsdag den 30. januar: Vi inspicerer chokoladebakken, medbring slæder.
Onsdag den 6. februar: Vi laver fastelavnspynt.
Søndag den 10. februar: Fastelavnsfest. Vi mødes i uniformer i Vester Hornum kirke kl. 14 og slår bagefter katten af tønden i FDF-huset.
Onsdag den 13. februar: Løb efter kort.
Onsdag den 20. februar: Fri p.g.a. vinterferie. 

Onsdag den 27. februar: Lillenørd. 
Onsdag den 6. marts: Lillenørd.
Onsdag den 13. marts: Blind date!
Onsdag den 20. marts: Sælge lodsedler. 
Onsdag den 27. marts: Påskeferie.

Program for pilte, væbnere, seniorer og seniorvæbnere. Vi møder fra 19.00 til 20.30, hvis ikke andet er aftalt.
Fredag den 18. januar: Forældrefest i FDF-huset kl. 19-21. Nærmere info følger.
Onsdag den 23. januar: Vi laver dolke, smykker og fuglekasser.
Onsdag den 30. januar: Vi laver dolke, smykker og fuglekasser.
Onsdag den 6. februar: Vi laver dolke, smykker og fuglekasser færdige.
Søndag den 10. februar: Fastelavnsfest. Vi mødes i uniformer i Vester Hornum kirke kl. 14 og slår bagefter katten af tønden i FDF-huset.
Onsdag den 13. februar: Vi hygger.
Onsdag den 20. februar: Fri p.g.a. vinterferie.
Onsdag den 27. februar: Førstehjælp.
Onsdag den 6. marts: Førstehjælp.
Onsdag den 13. marts: Orienteringsløb.
Onsdag den 20. marts: Vi sælger lodsedler fra 16.30-18.00. De store spiser sammen bagefter.
Onsdag den 27. marts: Påskeferie. 


INDBRUD! 
Imellem den 26. dec. og 30. dec. 2012 har der været indbrud i FDF’s loppemarkedshal.

Døren er brækket op. Gerningsmændene har stjålet noget værktøj, FDF’s trailer, samt andre småting. Har du oplysninger om indbruddet kan du kontakte  Johs. Madsen tlf. 9866 3024 eller Søren Gertsen tlf.  9866 3460 

En opmærksom borger fra Vester Hornum fandt FDF's trailer efterladt i Farsø området. Politiet er underrettet. Tak for hjælpen! 


FDF søger gode lopper!

Til salg ved FDF’s loppemarked søges gode ting og sager. Indtægterne går ubeskåret til børnearbejdet ved FDF Vester Hornum

Henvendelse til Johannes Madsen, tlf. 98 66 30 24 


Sidste weekend (29. og 30. sept) var Vester Hornum FDF hus invaderet af pirater. 
Fredag eftermiddag ankom 36 udklædte pirater til FDF huset med klap for øjet og sværd i bæltet.
Der blev redt senge, lavet mad og hygget indtil Sally sørøvers Pirat Café åbnede.
Der var dækket bord med avispapir, levende lys i gamle sølv stager, pirat flag i loftet og der var et sørøverskib strandet inde i spisesalen.
Alle 36 sørøvere fik serveret sørøver mad, og trylledrik, der blev sunget sørøverviser og da mørket fald på var der flaskepost løb uden for. De trætte sørøver gik til ro før midnat, og sov godt. Næste morgen vågnede de op til nybagte beskøjterer og dagens udfordringer som bestod af ,
kanonkugle kast, knivkast, papegøjeskydning, møntstabling, planken ud og derefter blev den svenske pirat pølseret tilberedt på bålstedet.
En rigtig dejlig weekend med en masse sjove oplevelser. 

Den 1. september afholdes LEGENS DAG ved FDF huset.

Det bliver en dag med mange sjove lege. Så tag mor og far under armen og kom og hav en rigtig sjov dag.

Det starter kl. 10.00 og slutter kl. 14.00. FDF sælger, for små penge, lidt godt til maven, så vi kan holde til alle udfoldelserne. Vi glæder os til at se rigtig mange glade børn og voksne.

PÅ GENSYN VED FDF HUSET, LØRDAG D. 1 SEPTEMBER :)

 


Hos FDF fik børnene fik til opgave at bygge en båd af pressening, snor og resten skulle findes i skoven. Tirsdagen efter tog vi til Trend, for at se om bådene kunne flyde. Lasse og Mathias' klarede at flyde i cirka fem minutter :-)

I denne weekend har vi været i sommerhus i Ertebølle. Desværre blev vejret temmelig træls fredag aften, så vi måtte udsætte aktiviteterne til lørdag, men vi nåede det meste af vores program. Ved ankomst fredag skulle de have sig indlogeret, så en vikingedåb i den iskolde pool. Derefter stod de for fremstillingen af aftensmaden. Lørdag morgen blev Lasse Viborg 11 års fødselsdag fejret på behørlig vis. Så gik turen ned til Ertebølle bjerget, tur langs stranden og hjem til frokost. Vi sluttede med bål og ristede skumfiduser, inden forældrene kom for at hente deres børn.

Jeg kan med glæde berette, at vores gruppe er vokset fra 4 i februar til nu 10 børn....det er en flok dejlige unger, som er rummelige overfor andre og er derfor, en fornøjelse at være sammen med, fortæller Lene Jeppesen.

Se FDF-billeder her 


Sankt Hans 2012 

Lørdag den 23. juni er det Sankt Hans aften og det fejrer vi ved at mødes til en kort og familievenlig andagt i Vester Hornum kirke kl. 20.00. 
Derefter går vi ned til det gamle FDF-hus, hvor der er bål, båltale, sange og lege. 
Der bliver solgt pølser, kaffe, kage m.m.
Vi glæder os til at se jer!

FDF i Vester Hornum [ se annonce ]


Onsdag den 15. februar 2012 var Lindy og Jan fra Sparekassen Farsø på besøg ved Vester Hornum FDF. Med sig havde de 30 refleksveste til FDF'erne, som Sparekassen Farsø sponserede. Det var et stort ønske som Vester Hornum FDF her fik opfyldt. Nu kan FDF'erne trygt tage ud på løb mm. i Vester Hornum og omegn. Alle FDF'erne siger mange tak til Sparekassen Farsø 


Sankt Hans i Vester Hornum 2011

Kl. 20.30 er der en kort og festlig andagt i Vester Hornum Kirke, hvorefter vi vandrer til bålpladsen, hvor der ud over bål er salg af kaffe, sodavand og pølser. Kl. 21.15 er der båltale ved Palle Jensen. Bagefter er der små lege. Alle er meget velkomne!

FDF i Vester Hornum


Sæsonstart 2010 
Onsdag den 18. august starter FDF op igen efter en dejlig sommerferie 


Sankt Hans bål ved FDF-huset onsdag den 23. juni 2010 KL. 19.30

FDF i Vester Hornum og menighedsrådene arrangerer igen i år Sankt Hans bål ved det gamle hus på Chokoladebakkerne. 

  • Båltale – Vedr. Christian Bach Iversen 

  • Der kan købes øl, vand, pølse m/brød, kaffe og kage 

  • Fakkeloptog til kirken, hvor arrangementet slutter med en kort andagt

Vi håber der kommer mange til en hyggelig aften!


Lørdag den 28. juni 2008 tog 14 FDF’ere og tre ledere fra V. Hornum FDF på oplevelses-lejr til Østrig. De forventningsfulde FDF’ere skal efter at have overstået den 15 timer lange bustur, bo i telte på lejrpladsen i Zellhof, der ligger i et naturskønt område 20 km fra Salzburg. Lejrpladsen ligger lige ved en sø og der er en flot udsigt. Turen varer i alt 9 dage og har bl.a. følgende på programmet; Miljøbevidst lejrliv med affaldssortering og hensyntagen til naturen, besøg til idylliske østrigske landsbyer, dagsudflugt til Østrigs højeste bjerg Grossglockner med en forrygende udsigt til snedækkede alpetoppe og stor gletscher. Desuden vil turen byde på en masse andre oplevelser sammen med andre FDF’ere og udenlandske spejdere, samt mulighed for at knytte nye venskaber. I alt deltager omkring 300 andre FDF’ere fra Himmerland. Du kan evt. læse mere om turen på http://fdf.dk/landsdel2/udlandstur

 

  

Kontakt webmaster

 © COPYRIGHT 2012 ALL RIGHTS RESERVED VESTERHORNUM.DK