Vester Hornum.dk  - lige i af Vesthimmerland

   
 

- Foreninger 

Aktionsgruppen - sidste nyt  

 

Under oprydning på min pc'er faldt jeg over dette, som var med  i den folder, som aktionsgruppen uddelte i forbindelse med Åbent By i 2010 - det er hyggeligt genlæsning og godt at få genopfrisket :-) 

Hvorfor er det dejligt at bo her? 

Pia og Søren
Vi er meget glade for at bo i Vester Hornum. De mange sportsmuligheder gør at der er noget for enhver smag. Vores by har gode dagplejere, en god børnehave og en god skole. Alle steder er der plads til at være den, man er. Byen er også et lille lokalsamfund, hvor man hjælper hinanden og går til hånde, hvor man nu kan. Vores by har også den årlige byfest med mange aktiviteter, den årlige julefrokost, derindimellem arrangerer vores dygtige borgerforening og klubber aktiviteter, som er godt besøgt. Så vi kunne bestemt ikke finde et bedre sted at bo....

Bodil
I 1971 blev Vester Hornum Mejeri nedlagt og sat til salg. Gustav købte det og lavede det om til autoværksted. Vi flyttede ind i december ’71 og har haft vort virke og børnene deres opvækst her i byen. Vi har stadig en købmand, der har et stort vareudbud af både mælk brød og kød - og så har vi SKOLEN, HALLEN, FDF, samt mange sportsaktiviteter, så vi har absolut ikke behov for at køre udenbys. Desuden er byen centralt beliggende med større veje ud af byen, så i tilfælde af megen sne bliver landevejene her ryddet, som de første. Og så må vi da IKKE glemme vores natur altid lige i nærheden - Chokoladebakkerne ikke at forglemme. Arbejdspladser er her også; smeden, snedker/tømre, vognmænd samt vore landmænd.

Tenna
Ja, hvorfor er her dejligt at bo... Som tilflytter for ca. 7 år siden, kan jeg fortælle, at vi blev taget rigtig godt imod. Alle har været venlige og imødekommende, og vi følte os straks velkommen i byen - i en stor by ville man ikke opdage, der kom nye :-) Da Katrine startede i skolen i Vester Hornum, dengang i 2. klasse, skete der hurtigt boglige forbedringer med hende, ligesom klassen og skolen bød hende flot velkommen. Syntes især selve skolen er fantastisk, da alle kender alle og derfor ingen mobning, og har nogen det svært, blive dette hurtigt opdaget. I byen er det dejligt, at der er indkøbs muligheder, ligesom der er et super godt foreningsliv, og ikke at forglemme vores hyggelige byfest.

Lone E. 
Syntes det er dejligt at have naturen lige i baghaven. Dejligt med en købmand i byen, så man lige kan handle, nemt og bekvemt. Skønt at kommuneskolen ligger lige i nærheden. Hvis man går lidt uden for Vester Hornum, kan man få lærkesang og fuglefløjt til cykelturen. Skønt med en god kælkebakke i skoven. Dejligt med en legeplads til børnene, hvor man kan tage kaffen med, og nyde den i ro og mag.

Kristian A.
Fordi vi bor i et hyggeligt lokalsamfund, hvor vi passer på hinanden og der er gode muligheder for at dyrke idræt. Og så er her dejligt fredeligt og roligt.

Sten F.  
Fordi vi passer på hinanden og hjælper hinanden i vores lille by, og så er der de tilbud man skal bruge købmand, idrætshal osv. Ja, der er mange ting der taler for at bo i VESTER HORNUM - se bare på de naboer vi har alle sammen.

Astrid K. 
Vi kender næsten alle hinanden.

Else J.
En fantastisk natur og dejlige mennesker.

Charlotte S. 
Godt sammenhold, fantastisk natur, mange aktivitetsmuligheder, gode og hjælpsomme naboer.

Søren G.
Alle de andre har så godt beskrevet, hvad vi har af gode tilbud, men vi kan ikke for ofte nævne vores gode dagligvarebutik, som har de ting, vi skal bruge i hverdagen. – Tænk, hvis vi skulle ud at køre hver gang vi manglede en liter mælk!

Vita T. 
Det er skønt at bo i Vester Hornum. I vores by har vi skole, idrætshal og verdens bedste købmand. Her er gode muligheder for fritidsaktiviteter både natur, legeplads og et aktivt foreningsliv. Byens hjemmeside fortæller om alle mulighederne for at være en aktiv del af byen. Det bedste ved byen er, at her er man aldrig alene, hvis man ikke vil være det.

Carina L.
Lige midt i Vesthimmerland ligger den dejligste lille plet... Vi har det hele; en hyggelig lille børnehave, en skøn velfungerende skole, en idrætshal, der altid summer af aktivitet, og flere erhvervsdrivende der byder på lidt af hvert... Vi har bl.a. de berømte Chokoladebakker, som er flittigt besøgt både når den er snebelagt, men også om sommeren med en hyggelig lille madkurv. Vi har også Trend Å tæt på, hvor man, hvis man er heldig, kan redde aftensmaden...

Pia G. 
Hvis man har lyst til at være en del af et lokalsamfund, hvor man har en betydning og muligheder for at være aktiv indenfor mange områder skal man vælge Vester Hornum. Min familie og jeg bor her, fordi vi elsker det nære og det faktum, at man ikke bare er en ukendt blandt mange. Vi kan lide at være en del af et fællesskab, hvor man selv og andre har en betydning. Hvor der bliver holdt øje med om man trives, og hvor folk tager ansvar for sig selv og dem de kender. En skole hvor man får lært både det faglige, men også i høj grad det sociale. Hvor mobning ikke er en del af hverdagen og hvor man trives. Et fritidsliv hvor der er rige muligheder indenfor mange områder, og hvor man selv kan gøre en aktiv indsats for at det skal blive endnu bedre. Et sammenhold om værdierne og fremtiden.


Til orientering vil vi fortælle lidt om, hvad der er i støbeskeen lige nu 

Der er over længere tid blevet arbejdet på en tilbygning til hallen, som skulle indeholde byens nye børnehave. Den skulle så være i underetagen og evt. klub lokaler/motionsklub på overetagen.Hallen ville så komme til at virke som børne-, kultur- og fritidscenter med de fordele der er i at det er tæt ved skolen, gode parkeringsforhold, direkte adgang til fodboldbanen uden at skulle krydse en vej og mulighed for en meget stor legeplads til børnehaven.

Der ud over er det planen at der skal reklameres for byen her i foråret med skilte, avisreklamer mm for at lokke nye beboer til Gatten, Flejsborg, Hyllebjerg og Vester Hornum.
En form for åben by, så vi kan vise vores byggegrunde frem og reklamere for at hvis man leder efter en lidt større grund, så finder vi den her.

Vi kan godt reklamere med, at vi har en skole med overbygning, super fungerende foreningsliv, en idrætshal, børnehave mm kortsagt, et skole distrikt i udvikling med stigende børnetal.

Mvh. Aktionsgruppen


Nyt postkort fra Vester Hornum 

Hos Byens Købmand kan du nu købe gruppebilledet fra Åben By arrangementet på postkort. Postkortet koster  5,- kr. pr. stk. 

Overskuddet fra salget af kortene går ubeskåret til Aktionsgruppens arbejde med lokale tiltag til gavn for udvikling i Vester Hornum og omegn. 

Støt op om aktionsgruppens tiltag og send et postkort til familie og venner J

 


Det skrev medierne om Åben By i Vester Hornum:


Byrådet kommer til ”Åben by” i Vester Hornum

”Åben by”-udvalget og Aktionsgruppen i Vester Hornum er sammen med resten af byen helt klar til at byde Vesthimmerlands Kommunes Byråd velkommen på lørdag d. 24. april kl. 11.00, når der holdes ”åben by”. Dagen er et resultat af, at der i efteråret blev dannet en aktionsgruppe, hvis hovedformål skulle være at arbejde for udvikling af Vester Hornum og omegn. Ret hurtigt blev en idé om at lave en folder om området taget op og alle institutioner, foreninger og erhvervsdrivende blev inddraget i processen. Byens dygtige hjemmeside-administrator tog opgaven med at samle materiale og opsætning af folderen på sig. Folderen blev så flot og viste så meget om Vester Hornum og omegn, at man hurtigt blev enige om, at den burde levendegøres med et ”åben by” arrangement, hvor også kommunalpolitikerne skulle inviteres til at se, hvad Vester Hornum og omegn har at byde på.  Der blev nedsat et udvalg, som de seneste måneder har arbejdet målrettet med idéen, og da folderen blev husstandsomdelt i Flejsborg, Gatten, Hyllebjerg og Vester Hornum, blev borgerne samtidig præsenteret for ”åben by” arrangementet og fik invitation til at deltage i festlighederne.

Aktionsgruppen er meget stolt over den opbakning, den har fået gennem hele forløbet fra idé til virkelighed. Mange har arbejdet rigtig hårdt med at få alt til at gå op i en højere enhed, og det har været fantastisk at mærke interessen for at bidrage til fællesskabet. Vi er derfor også meget stolte, når vi på lørdag skal byde velkommen til 18 byrådsmedlemmer, som har fundet plads til vores arrangement i deres kalender, blandt familiesammenkomster, konfirmationer m.m.


Vester Hornum har fået VIP-bil

I fredags blev der lagt sidste hånd på planlægningen af ”åben by” i Vester Hornum, da foreninger og erhvervsdrivende var til info-møde. ”Åben by”-udvalget fortalte med stor begejstring om dagens program, aftaler med foreninger, erhvervsdrivende og medier samt det spændende arbejde med at bygge en VIP-bil, som nu er synet og godkendt til kørsel med kommunalpolitikerne, når de skal på sightseeing i Vester Hornum d. 24. april.

Den positive stemning havde en afsmittende effekt på de mange fremmødte, og rigtig mange bød ind med ideer til, hvad de hver især ville bidrage med for at gøre klar til den store dag. F.eks. har Vester Hornum borgerforening taget initiativ til at indbyde byens borgere til at deltage i dette års affaldsindsamling i Vester Hornum området søndag d. 18. april kl. 14.00.

”Åben by”-udvalget glæder sig over at opleve så mange, der brænder for at yde en indsats for området, og den positive respons, de har fået frem til nu fra politikere og medier, har overgået alle forventninger.


Lørdag den 10. april var Søren Vasegaard en tur ude på P4 Nordjylland, hvor han fik en snak med journalist og studievært Lisbeth Døssing og "Åben By" arrangementet i V. Hornum. Programmet hed "Barista" og interviewet blev sendt ca. kl. 9.30. Det er desværre ikke lykkes os at finde frem til et link, så vi kan gengive interviewet, men Søren Vasegaard gjorde det super godt :-)


Informationsmøde på V. Hornum Skole

Der var god opbakning til dagens informationsmøde for foreninger, klubber og erhverv vedr. "Åben Byen arrangementet" den 24. april. Omkring 25 repræsentanter var mødt op og fik en kort gennemgang af arrangementets forløbe, samt mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål, så efter en god times møde var alle afklaret med, hvad deres opgaver er lørdag den 24. Skulle du have ubesvarede spørgsmål kan du kontakte Søren Vasegaard tlf. 9866 3415 eller Søren Gertsen tlf. 9866 3460 


Kære medborgere i Flejsborg, Gatten, Hyllebjerg og Vester Hornum

Vi skriver til jer alle, for at informere i god tid om vores fælles kæmpe arrangement.

Åben by den 24. april 2010 kl.11.00 – 13.00

Som det fremgår af den medleverede folder, har vi masser at byde på i vores område. Det vi ønsker at gøre, er at promovere vores lokalområde med alt hvad folderen indeholder. Sætte nogle meget dybe aftryk i hukommelsen på den nyvalgte kommunalbestyrelse, så vi sikrer, de har det optimale indtryk af vores lokalsamfund, når de skal vurdere hvad landsbyerne i kommunen skal indeholde af institutioner og skoler. 

Vi tror på det hjælper at være aktive, og deltage i debatten.

Det vi ønsker at gøre d. 24. april, er at holde ”Åben by”. Vi har inviteret alle kommunalpolitikerne til et VIP besøg hvor vi levendegør den omdelte folder.

Vi håber, at alle der ikke direkte deltager i nogle af de programsatte aktiviteter vil deltage ved at hejse deres flag, feje fortovet og være synlige udenfor jeres bolig indtil VIP bilen har passeret og er på vej tilbage mod skolen. Derefter går man sammen med sine naboer op til hallen, og derefter til skolen for at være med til at vise politikerne at vi står sammen, og vi vil vores by.

Tv, aviser og radio er inviteret til at deltage i begivenheden.

Lad os stå sammen og bruge 2 timer på vores by/samfund. Ovenstående har kun effekt hvis vi er mange, så derfor er det meget vigtig, alle uanset alder møder op og hjælper os med at synliggøre vores velfungerende landsbysamfund, med idrætshal, børnehave, skole, dagligvarehandel og erhvervsliv.

Vi vil være kendt for noget godt og gerne skille os ud fra mængden, sådan det er muligt for alle politikerne, også dem fra Ålestrup, Års, Farsø og Løgstør, at huske os i Vester Hornum skoledistrikt når de sidder til møde og skal træffe afgørelser som vedrører landsbyerne.

Vi ses d. 24. april så kan vi vise omverden, hvad vi er for nogen.. 

Med venlig hilsen Aktionsgruppen. 

 

        Dagens program:

Kl. 11.00 Lokalpolitikerne bydes velkommen på skolens parkeringsplads.

Kl. 11.10 Afgang for alle politikere, behageligt siddende i VIP bil med guide

Kl. 11.15 Ankomst til FDF huset hvor der er bål og liv af glade børn.

Kl. 11.20 Køres til stadion og børnehave hvor der er fodbold og børneliv. 

Kl. 11.40 Ankomst hallen, hvor der er håndbold, gymnastik, badminton osv. Udenfor på hallens parkeringsplads er alle byens erhvervsdrivende opstillet + dagplejen, pensionister, menighedsråd, rideklub, skydeklub, osv.

Kl. 12.00 Gruppebillede af alle fremmødte (borgere, politikere, erhvervsdrivende mm.)

Kl. 12.30 bydes alle på en GRATIS pølse og sodavand på skolens store legeplads. Her er der god mulighed for at få en snak med sin nabo der bor mere end et par huse væk samt få hilst på vores kommunalpolitikere i hyggeligt selskab. Forældreudvalget sælger desuden øl, kaffe mm.


Vester Hornum på postkort 

Mange fine turistattraktioner har deres egne postkort. Nu har Vester Hornum også fået deres eget postkort som reklame for byen. 

Det er Aktionsgruppen der i samarbejde med skolebestyrelsen for Vester Hornum skole står bag udgivelsen af postkortene. Postkortet er fremstillet i to forskellige versioner bl.a. med billeder af skolen, børnehaven, Hulen, og FDF.

Postkortene sælges fra søndag den 7. marts hos Byens købmand i Vester Hornum for 5 kr. pr. stk. 
Overskuddet fra salget af kortene går ubeskåret til Aktionsgruppens arbejde med lokale tiltag til gavn for udvikling i Vester Hornum og omegn. 

Støt op om aktionsgruppens tiltag og send et postkort til familie og venner 

På billedet ses Søren Vasegaard fra aktionsgruppen, Søren Gertsen fra skolebestyrelsen og Niels Købmand, som har lovet at være forhandler af postkortene. 


Skolestruktur?  Intet svar – vi blev holdt for nar!

Skolestrukturrapporten, som vi for to år siden blev lovet færdig inden kommende kommunalvalg, blev selvfølgelig ikke offentliggjort, og politikkerne forsøgte i første omgang at snakke udenom onsdag aften på Farsø Skole.

Alle partiernes repræsentanter gav dog udtryk for et ønske om en rummelig og decentral skole. Men Konservatives Niels Krebs Hansen var klar til at give de små overbygninger og nogle landsbyskoler ”hugget”. Venstres Lise B. Harbo var med begrundelse i manglende faglig sparring på små skoler, en stor fortaler for store skoler.  (Mener hun, at lærerne på små skoler er mindre kompetente?) Socialdemokraternes Palle Jensen nævnte at nedlægning af en lille skole ville være med risiko for etablering af friskole, som vil afstedkomme en stor udgift for kommunen. Han tror på 0.-6. klasses skoler på landet. Berit Byg fra SF ønsker en decentral skolestruktur, men er klar til at lukke skoler, hvis det bliver nødvendigt. I radikale venstre var Ninni Lodahl Gjessing meget klar i sin udmelding, og hun er klar til at arbejde for mangfoldighed og individuelle løsninger, hvor kvaliteten er i fokus.

Hvor er meningen med at fjerne overbygninger? Der er ingen økonomisk fordel, idet man bl.a. får en stor udgift til transport. Man kan ikke påvise bedre karakterer i store overbygningsskoler. Der er et godt socialt netværk på de små skoler, og forældreopbakningen er stor. Landsbyskolerne fungerer godt, de er rummelige, og de kan stå inde for fagligheden. Derudover har landsbyskolerne et helt særligt socialt netværk af børn, unge, forældre og lokalbefolkning.

I Vester Hornum er størstedelen af byens børn aktive fra morgenstunden, idet de går eller cykler til og fra skole. Hvis man fratager dem den mulighed (for gratis motion) i 12-13 års alderen, så arbejder man imod kommunens visioner om bedre sundhed. Samtidig vil megen buskørsel medføre mere CO2. Vores børn og unge kender hinanden på tværs af alderstrin og har stor ansvarlighed for hinanden og fællesskabet. Forældre og børn har et ejerforhold til skolen, fordi den er ramme for et lokalt fællesskab. I karaktersammenligning med kommunens øvrige overbygninger ligger Vester Hornum blandt de højeste. Lærerne brænder for deres fag og engagerer sig i skolen.

Når rapporten kommer frem i lyset, så stik lige fingeren i jorden og få styr på virksomheden ”Vesthimmerlands Kommune”, inden I tager forhastede beslutninger. Skolerne fungerer godt nu og med det frie skolevalg, så har borgerne jo et valg allerede nu. Økonomisk er der ikke de store besparelser at finde, og kommunens økonomi tåler ikke flere ”hovsa-det-blev-dyrere-end-forventet”-udgifter.

Om det så skal tage år at nå frem til den bedste løsning, så er det værd at vente på. I mellemtiden kan I arbejde med jeres værdigrundlag og få orden i økonomien, så I kan gøre den rette investering i og for de børn og unge, som skal bære samfundet videre.

Venlig hilsen
Søren Vasegaard, Kristian Lorenzen, Asger Larsen, Pia Gravesen Jensen, Anne-Dorte Simoni og Randi Kristensen fra Aktionsgruppen i Vester Hornum

  

Kontakt webmaster

 © COPYRIGHT 2012 ALL RIGHTS RESERVED VESTERHORNUM.DK