Vester Hornum.dk  - lige i af Vesthimmerland

   
 

- Diverse

Naturen omkring Vester Hornum 

 

Lige vest for V. Hornum by er der et 7 ha stort kuperet naturområde med blandet skov, lyng og græsklædte arealer. Der er mange stier, hvor man kan gå sin morgen- eller aftentur. Mest kendt er ”Chokoladebakkerne” som har fået navnet fra de brune lyngklædte bakker. Hvis der er sne om vinteren, er bakkerne stedet, hvor børn og voksne  mødes for at opleve ”suset” på slæde eller ski. Det er V. Hornum FDF, der har skøde på området, men alle er meget velkommen til at vandre i det smukke naturområde, hvor der i øvrigt er Skt. Hansbål, som er åbent for alle.
Fire af omegnens børnehaver er jævnligt gæster i området, fordi lederne har set, at området er meget velegnet til leg. 

Kører man mod Hyllebjerg fra V. Hornum er der ved Hyllebjerg Kirke et naturskønt område, hvor man fra højderne har udsigt over mange kirkesogne. Limfjorden ligger som et bredt glitrende bælte i baggrunden.
Sorte-mosen og de 2 mindre søer i plantagen tiltrækker et bredt og meget varieret fugleliv. Terner og måger yngler i og omkring den flotte mose. I efteråret og foråret bliver området brugt som spisekammer, før fuglene trækker videre. En oplevelse for ornitologer. 

 

 

 

 

  

  

Kontakt webmaster

 © COPYRIGHT 2012 ALL RIGHTS RESERVED VESTERHORNUM.DK