Vester Hornum.dk  - lige i af Vesthimmerland

   
 

- Diverse

Årets Borger i Vester Hornum og andre ildsjæle  

 
Årets borger  i Vester Hornum 2016 blev Lene Gravesen for sin store indsats i byfestkomiteen, håndboldklubben og hos FDF. Stort tillykke til Lene :-)


Årets borger i Vester Hornum 2015 blev i år Gustav Nielsen for sine mange år bag bilboksning ved byfesten og for altid at bakke op og støtte om lokale arrangementer. Hjertelig tillykke til Gustav. 


Ved generalprøven på revyen ved byfesten torsdag den 14. maj 2015 aften, fik Jytte Jensen overrakt DGI´s guld nål og blomster, som tak for 23 års arbejde ved Vester Hornum Badminton Klub, samt andet frivillig arbejde inden for DGI regi.

Samtidig overrakte Vester Hornum Byfest en gave på vegne af alle foreningerne, som tak for hendes store overblik og arbejde i rigtig mange år. Hjertelig tillykke til Jytte. 


Årets borger 2014 blev 
Inge M. Jensen 

 

Der har i mange år været tradition for at kåre Årets borger i V. Hornum i forbindelse med byfesten. Nomineringen og afstemningen foregår via byens hjemmeside og lørdag aften til byfestballet i hallen offentliggøres det, hvem der i år har fortjent den fornemme titel. 

Titlen gik i år (2014) til Inge Marie Jensen for sit store  arbejde gennem mange, mange år til byfesten, hvor man altid kan finde Inge bag baren klar til at servere for folk med et smil og en frisk bemærkning. Desuden har Inge også ydet en kæmpe indsat i byens badminton klub og sammen med sin mand Jens stået for grill af mad til borgerforeningens sommerfester. Man går aldrig forgæves til Inge, hvis man beder om hjælp eller en kage til et arrangement. Stort tillykke til Inge Jensen med titlen som Årets Borger 2014.


Hvert år i november fejrer Vesthimmerlands Kommune de frivillige ildsjæle, som er med til at skabe liv og aktivitet i kultur- og fritidslivet i kommunen. Til prisfesten i Musikhuset Alfa i Aars onsdag den 23. oktober 2013 var Aage Jensen indstillet til "Du gør en forskel prisen" sammen med 4 andre. 
Alle fem indstillede fik en buket blomster, og det det blev Aage fra Vester Hornum som fik prisen. 
Vester Hornum badmintonklub er stolte over at prisen gik til Vester Hornum. Stort tillykke Aage! 


Årets borger 2013 blev 
René Christensen 

René Christensen har i over 13 år været formand for Byfestkomiteen i Vester Hornum. 

På sin rolige facon får han det hele til at glide til alles fornøjelse i Vester Hornum. Der er et fantastisk flot stykker arbejde han laver for vores lille by mht. byfesten.

René giver også gerne  en hånd med de steder, hvor der er brug for hjælp fx. hos FDF og på skolens legeplads. 

Hjertelig tillykke til René :-) 

 


Lone og Søren Gertsen blev fredag den 11. januar 2013 hyldet for deres store arbejde og engagement i lokalsamfundet. Lone blev bla. hædret for hendes arbejde med hjemmesiden - julekalenderen o.lign. Søren bla. for hans lokalhistoriske engagement i lokalsamfundet. De modtog Farsø Kulturråds Nytårspris 2013 ved årets nytårskoncert i Dronning Ingrid Hallerne.
Vester Hornum Borgerforening slutter sig til gratulanterne til denne hæderspris og ønsker Lone og Søren stort tillykke med prisen. MEGET VELFORTJENT. /AnnBritt


For 6. år i træk blev der ved byfestballet i Vester Honum kåret "Årets Borger". Den fornemme titel gik i år til Jytte Jensen, der repræsenterer både byens badmintonklub og byfestkomitéen.
I starten af marts kunne bysbørnene komme med forslag til kandidater på www.vesterhornum.dk, og iden har 83 borgere benyttet sig af muligheden for at stemme på én af de 6 indstillede kandidater.

Jytte Jensen fik titlen i konkurrence med Revyholdet, Morten Rask Hansen (lokalhistorie), Tina Jacobsen (badmintonklubben og HVH), Søren Gertsen (FDF's loppemarked og HVH's støttegruppe) samt Inge Jensen (badmintonklubben og byfestkomitéen.

Jytte Jensen har i mange år ydet et stort stykke arbejde både i Byfestkomiteen og V. Hornum Badmintonklub. Hun laver en masse arrangementer for badmintonklubbens børn, så de har mulighed for at dyste mod andre, og hun laver sedler i lange baner, så spillerne har styr på tingene. Jytte er nem at arbejde sammen med, hun hører efter, hvad man siger og man går ikke forgæves til Jytte efter hjælp, lyder nogle af skudmålene. En borger, som havde indstillet Jytte til prisen skriver blandt andet: "...og så er hun min mor nr 2

Foruden sit store engagement i byen og dens ungdom er Jytte Jensen også formand for Hjernesagen i Jammerbugt og Vesthimmerlandskommune.

Årets borger 2012 blev

 Jytte Jensen

Jytte Jensen fik sammen med den fornemme titel overrakt en gave og en buket blomster. Ved borgerforeningens sommerfest i august måned skal Jytte have sit navn sat op på pladen ved Frysehuset i Vester Hornum, hvor også fem andre borgere har fået deres navn sat op.


Årets borger 2011 
Ketty Christensen blev lørdag den 21. maj 2011 kåret som dette års borger i Vester Hornum. Ketty Christensen har i flere år ydet en kæmpe indsats i onsdagsklubben og ikke mindst i Firkløveren, hvor hun sørger for at huset ser ordentlig ud hver gang nogen skal bruge det. Firkløveren har virkelig fået et løft gennem de senest år, hvor der er kommet nyt service, nye lamper og opvaskemaskine m.m. Takket være Ketty fremstår Firkløveren i dag rigtig hyggeligt, og er derfor også rigtig ofte lejet ud til forskellige arrangementer og fest. Vi håber alle at Ketty har lyst til at forsætte sit prisværdige arbejde i mange år fremover. Tak for din indsats, Ketty!  


Årets borger 2010 

Kristian Thorsager Lorenzen blev lørdag den 15. maj 2010 kåret som årets Borger i Vester Hornum. Mon ikke næsten alle kender K. T. Lorenzen på en eller anden måde.  Kristian har i mange år været med i V. Hornum Idrætsforening, hvor han er meget vellidt af både trænere og spillere, samt forældre. 
Du finder også Kristian i pølseboden til skolefesten og julestuen på V. Hornum Skole.  Kristian er også en del af Aktionsgruppen og en revy uden Kristian ville slet ikke være det samme..... Og det er også Kristian vi kan takke for, at vi har et busskur nede ved Kirken.

Her er nogle af de ting som byens borgere skrev om Kristian: 

Jeg synes et godt  bud kunne være Kristian Lorenzen. Han har gjort store ting for byen. VHIF ville ikke have været det den er i dag uden Kristian. Han er en ildsjæl jeg synes man skal tage hatten af for. Han  har min dybeste respekt.

Kristian Lorenzen ville også være et bud fra mig. Han har lagt et kæmpe stykke arbejde i fodboldklubben og med revyen. Da et hold sidste forår manglede en træner trådte Kristian til – selvom han havde nok at se til med sit dommerkursus m.m. Og den gang Kristian arrangerede overnatning for drengene på træningsbanen – det var en super oplevelse for de børn.

Ingen tvivl... Det skal være Kristian Lorentzen. VH er heldige at have en som ham

Jeg mener selvfølgelig at KT Lorenzen skal have titlen. Han gør et kæmpe stykke arbejde i både fodboldklubben og i forbindelse med nye tiltag i byen. Kristian er efter min mening et stort aktiv for byen...

Vi mener selvfølgelig også at det skal være Kristian Lorenzen. Al den energi han har brugt på VHIF / HVH. Han står altid klar når noget eller nogen mangler. Han har gjort meget for vores lille by i det hele taget.

Nu må det være Kristian Lorenzen byen skal hædre. Han har i mange år været ildsjælen for HVH, bla. går man ikke forgæves, hvis der mangler en dommer eller træner. Giver altid en hånd til skolefesterne, stiller altid op til revyen og gir os sammen med de andre et godt grin. Så han fortjener absolut hæderen. Kristian Lorenzen er et godt bud, han gør rigtig meget for byens børn og unge.

Det skal Kristian Lorenzen selvfølgelig. Han gør et kanonarbejde for hele byen Et stort skulderklap til ham.


Årets borger 2009 

Johannes Madsen blev lørdag den 23. maj 2009 kåret som Årets Borger 2009 i Vester Hornum. Alle ved at Johannes har lagt et kæmpe stort stykke arbejde i FDF. Her er  uddrag af, hvad byens borgere har skrevet som begrundelse for, at Johannes Madsen skulle være Årets Borger 2009 : 

- Johs. E. Madsen er et glimrende bud på Årets Borger.  Vælg ham nu, så han kan føle, vi værdsætter hans arbejdsindsats for Vester Hornum FDF.

- og FDF ville aldrig have nået så langt uden Madsen. Han er en ildsjæle, jeg synes man skal tage hatten af for. Han  har min dybeste respekt.

- Jeg syntes Madsen gør et stort arbejde med FDF-huset og skoven deromkring, og han er altid parat til at hjælpe til, hvis FDF mangler en hjælpende hånd. Han har i flere årtier været en bærende kraft. 

- Hvis man tænker.... hvem har gjort meget for Veter Hornums ungdom.... og forsat bidrager til frivilligt arbejde.... så må det være Johs. E. Madsen om nogen har fortjent titlen.... hvis titlen kun kan være ÅRETS Borger det bør vel være årtiets x 3 eller 4 borger han er kandidat til!!!!!

- Johannes Madsen som utrættelig yder meget for FDF

- Jeg synes Johannes Madsen ville være et godt bud på Årets Borger 2009. Han har gennem en menneske alder arbejdet for FDF i Vester Hornum. Altid har hans og Kirstens hjem stået åben til møder og ligenden, han passer området omkring FDF huset, sørger for varme til folk som lejer huset o.s.v. Johannes Madsen er en af de mest uselviske personer jeg har mødt. Utrættelig bliver han ved. Så han har også gjort sig fortjener titlen. TILLYKKE 


Årets Borger 2009.

Jeg bemærkede lørdag aften ved Revyen i Hallen at der ikke var en forklaring, på hvorfor og hvad der gør Johannes E. Madsen til Årets Borger. Jeg vil gerne skrive hvorfor jeg har stemt på ham!

Kære Johannes Madsen.

Jeg har stemt på dig, til at være Årets Borger i Vester Hornum 2009 fordi:

  • Du har gjort hvad du fandt helt naturligt for dig!!!

  • Du er en meget flittig frivillig FDF’er.

  • Du har været med til at skabe Vester Hornum FDF.

  • Du har gjort et kæmpe stykke arbejde for at få et fantastisk flot og kæmpe stort kredshus med skov og masser at plads, hvor der muligheder for leg og bevægelse.

  • Du har brugt utallige timer på dette arbejde og du brugte i mange år en ugentlig aften i kredshuset sammen med Væbnerne. Vi har lært at morse, skrive blind skrift med mælk og binde knob via dine opgave løb rund i skoven, bygge med reb og rafter og meget meget mere ved det ugentlige FDF møde i huset.

  • Det blev ikke blot til det ugentlige FDF møde, det blev til Weekendlejrer, Sommerlejer, Landslejr, Kanotur på Gudenåen og Norges tur og flere er blevet gentaget med succes.

  • Du stod i spidsen for planlægningen til rigtig mange succesfulde oplevelses turer med FDF.

  • Du har gjort alt dette for at jeg, blandt mange andre børn fra Vester Hornum og opland har fået uforglemmelige oplevelser via FDF.

  • Dit otium bruger du på at være visevært / skovhugger / kasser i bestyrelsen.

  • Du er umættelig med frivilligt arbejde!

Hvordan kan jeg og mange andre påskønne dit virke og fortælle at det har og forsat er, af meget stor betydning for byens ungdom at der er FDF i byen.

Jeg er overbevist om at du nyder det og det gør du bl.a. fordi du har fundet det helt naturligt for dig!
Hvis der var flere at din slags Johannes ville foreninger ikke have problemer med at finde ledere/trænere til frivilligt arbejde i klubberne!
Jeg og mange andre beundrer dit virke! Ikke blot det forgangene år, men dit virke i flere årtier i Vester Hornum FDF.
Jeg vil gerne påskønne det ved at stemme på dig til at være årets borger da denne mulighed nu er kommet og udnævnelsen sker for 3. gang.
Du er blevet nomineret via hjemmesiden af borger/læsere der har forbindelses til Vester Hornum og opland og afstemningen sluttede med at du havde flest stemmer, derfor er du blevet årets borger i 2009.

Jeg vil blot sige tillykke og tak for de mange oplevelser jeg fik ved dit virke!!!!

Jette Kærvang ”Gustav”


Hæderspris for særlig indsats for den lokale idræt

Vesthimmerlands Kommune afholdte,  for anden år i træk, et festligt arrangement i Vesthimmerlands Musikhus i Aars torsdag den 20. november 2008, hvor 83 vesthimmerlandske borgere blev hædret for en særlig indsats.
C. Stampe Jacobsens Hæderslegat gik til Hanne Thomsen alias "Gymnastik Hanne" fra Flejsborg Gymnastikforening. Legatet gives til en idrætsleder, som har gjort en særlig indsats for den lokale idræt og det kan vi da vist alle godt blive enige om, at "Gymnastik Hanne" så rigeligt har gjort.

Det var Pia Gravesen Jensen, som havde indstillet Hanne til prisen med følgende:

I Vester Hornum og omegn findes en person som blandt børn, unge og voksne er kendt under navnet "Gymnastik Hanne". Alle kender hende - både dem der går til gymnastik, og alle de andre i byen. Hanne er lig alt der har med frivillig gymnastik arbejde at gøre. Hun sidder som kasserer i bestyrelsen for Flejsborg Gymnastikforening. Hun deltager i den lokal julefrokost som frivillig for at skrabe penge ind til foreningen. 
Hun er kommentator til gymnastikopvisningen i Dronning Ingrid Hallen en gang om året.
Hun står tidlig op en lørdag morgen for at rydde op efter Garantfesten i hallen for at tjene lidt til foreningen. Hun tager et stort slæb ved vores egen opvisning en gang om året. Desuden deltager hun i alt, det hun kan overkomme (og det er meget) af forskellige møder og arrangementer indenfor DGI.
Hun har en stor kontakt til vores dygtige instruktører på alle holdene. Hvis der er sygdom blandt dem, så træder Hanne altid til med en hjælpende hånd. Hun tager tidligt fri  fra arbejde om torsdagen, hvor vi har gymnastik i hallen for, at hun kan være i hallen fra kl. 16.00 til 20.45, hvis der skulle være brug for hjælp. Eller bare for at få en sludder med børnene og deres forældre.
Hanne var for år tilbage selv instruktør i mange år for vores helt små børn fra 3-6 år, som hun var så sød at afhente i børnehaven hver torsdag, for på den måde at sikre, at så mange som mulig kunne deltage i gymnastikken. Det var jo ikke alle forældre, der havde mulighed for at komme med børnene allerede kl. 16.00. Dette er dog stoppet idet børnehaven ikke ønskede denne afhentning længere.
Hanne er alt, hvad man kan forstå ved en ildsjæl. Hun er uselvisk og brænder for det hun gør. Hun er den type person, som vi burde have mange flere af. Hun er den, der viser vejen for os andre, og som bare igennem hendes eget engagement trækker mere ud af os andre. Hvis det ikke var for personer som Hanne var vores lokalsamfund et trist sted at være. Det er derfor, jeg mener, at Hanne er den indlysende kandidat til denne pris, og jeg indstiller hermed til jer at vælge hende, som det naturlige valg.

Et stort og velfortjent tillykke til Hanne fra os alle 


Årets borger 2008

I lørdags uddelte revyholdet prisen som Årets Borger til én, der altid er opdateret om det sidste nye i V. Hornum og som altid søger for, at vi andre også får del i nyhederne og dertilhørende billeder. Lone Gertsen blev lørdag aften udnævnt som "Årets borger 2008" for sit store stykke arbejde med en altid opdateret hjemmeside. 

Specielt er kalenderen til stor glæde for mange, da man derigennem kan få et hurtigt overblik over hvilke arrangementer, der er planlagt i fremtiden og dermed undgå at planlægge arrangementer oven i hinanden. 
- Hver måned bliver der præsenteret en ny månedens profil, og man har også mulighed for at komme med små historier, som har gjort ens dagligdag sjovere. Begge ting gør at man kommer til at kende hinanden i Vester Hornum lidt bedre og måske bliver rystet lidt mere sammen.... 
En anden vigtig ting er Vester Hornum's ansigt udad til. Her giver hjemmesiden et rigtig godt indtryk af Vester Hornum og man kan se, der sker en masse ting i vores lille landsby - man må sige Lone har fået Vesterhornum.dk på landkortet. 
Rigtig mange gange tillykke med titlen.

På vegne af K. T. Lorenzen /SKG


Årets borger 2007

I 2007 uddelte Revyholdet lørdag aften en hædersbevisning til V. Hornum Borgerforening for deres store indsat bl.a. med renoveringen af frysehuset. Desværre kunne hele bestyrelsen ikke være til stede denne aften, så da Borgerforeningen den 15. juni holdt grillfest ved frysehuset satte alle bestyrelsesmedlemmerne deres håndaftryk i en cementflise, som senere blev lagt ned foran frysehuset. 

Det var de fem bestyrelsesmedlemmer Svend Pedersen, Martin Nielsen, Vagn Poulsen, Evan Villesen og Margit Binderup, som havde stået for renoveringen af frysehuset med god hjælp fra byens øvrige borgere.

 

  

Kontakt webmaster

 © COPYRIGHT 2012 ALL RIGHTS RESERVED VESTERHORNUM.DK