Opskrifter fra Vester Hornum 

 V.H. Hjemmeside

 

Forretter

 

 Hovedretter

 

Desserter

 

Brød og Kager

 

Sundere opskrifter

 

Diverse

   
- Opskrifter på www.vesterhornum.dk  

 

Minirugbrød - ca. 18 stk.

 

Det skal du bruge: 

1 pk gær
1 malt øl (ca. 33 cl. hvidt øl/KB juleøl)
2 tsk. honning
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
400 g rugmel (ca. 8 dl.)
125 g hvedemel (ca. 2 dl.)

Pynt kan evt. være havregryn

  

Sådan gør du:

  1. Gæren udrøres i maltøl. Honning, fedtstof, salt, rugmel og hvedemel tilsættes - hold lidt af hvedemelet tilbage

  2. Dejen forhæver tildækket i ca. 1½ time.

  3. Herefter æltes dejen godt igennem og formes til små aflange brød på ca. 8 cm. 

  4. Sættes på en bageplade på bagepapir, pensles med vand og drysses med havregryn.

  5. Efterhæver tildækket i ca. 30 min.

  6. Bages i ca. 20 min, ved 200 grader midt i ovnen. Fryseegnet.

 

Pr. stk. (50 g)
Energi 525 KJ / Kulhydrat 24 g / fedt 1,5 g / kostfibre 8,5 g 

 

Denne opskrift er indsendt af: Lone Gertsen  

 Kontakt webmaster