Opskrifter fra Vester Hornum 

 V.H. Hjemmeside

 

Forretter

 

 Hovedretter

 

Desserter

 

Brød og Kager

 

Sundere opskrifter

 

Diverse

   
- Opskrifter på www.vesterhornum.dk  

 

Chokoladekage med bærmouse 

 

Det skal du bruge til kagen:

120 gram margarine
6 dl. sukker
3 æg
7,55 dl. mel
1½  tsk. natron
1½ tsk. bagepulver
1½ dl. kakao
3 dl. mælk
1½ tsk. vaniljesukker

Sådan gør du :
Det hele i en skål og røres grundigt sammen i 3 minutter

Passer til en springform - bagetid ca. 60 min v/180 grader - bag gerne kagen dagen før, den skal lægges sammen. 

 

Det skal du bruge til bærmousen:

300 gram bær  (fx.solbær eller hindbær)
150  gram sukker (ca halv vægt af bærerne.)
5 blade husblas.
1/2 liter fløde
Flormelis
2 1/2 dl yoghurt naturel eller skyr

Sådan gør du :
Bær og sukker koges sammen i en gryde, mens du smelter 4-6 blade husblas.

Når det er kogt godt igennem sies bærerne fra ( jeg plejer blot at blendete bærrene), og du smelter husblassen direkte i bær-blandingen. 
Fløden piskes med et par skefulde flormelis.

Når bær-blandingen er kølet lidt af blandes den med 2 1/2 dl yoghurt naturel eller skyr, og derefter blandes fløden i, og det hele røres godt. Nu har du en bærmousse, der blot skal på køl cirka ½ time  inden du lægger kagen sammen.

Kagen deles i tre bunde. Hvis du sætter din springform på serverings fadet, kan du få flotte lige sider på din kage. 
Først den ene bund, ½ af
bær-blandingen ovenpå, en bund mere, resten af bær-blandingen og så den sidste bund. Sættes i køleskabet nogle timer - gerne et døgn, så fjerne du forsigtig springformen og din kage er klar til at blive pyntet efter eget ønske. 

Denne opskrift er indsendt af: Lone Gertsen 

 

 Kontakt webmaster